Otizmli Çocuklar İçin Müjde: Proje Onaylandı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Otizm Derneği'nin İçişleri Bakanlığı'na sunduğu projenin onaylandığını duyurarak otizmli çocuklara destek olacaklarını açıkladı.

Gündem 8.09.2023 14:06:10 0
Otizmli Çocuklar İçin Müjde: Proje Onaylandı

Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Otizm Derneği'nin projelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını açıklayarak otizmli çocuklar için önemli bir adım atmış oldu.

Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Otizm Dernek Başkanı Fatma Kavas ve dernek üyelerini ziyaret ederek, otizmli çocukların sosyal aktivitelerini artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı'nda bekleyen projelerinin onayı için destek taleplerini dinlemişti. 

Bu ziyaretin ardından Taytak, otizmli çocuklara müjdeli haberi verdi.

Taytak, İçişleri Bakanlığı'na sunulan projenin onaylandığını açıkladı. 

Proje kapsamında, Afyonkarahisar ilinde yaşayan otistik çocuklar, boş vakitlerinde yeteneklerine uygun sosyal ve sportif etkinliklere yönlendirilerek sosyalleşmeleri desteklenecek. 

Ayrıca, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle otizmli çocuklarla ilgili farkındalık artırılacak ve yaz döneminde aktiviteleri sınırlı kalan bu çocuklara katkı sağlanacak.

Otizm Dernek Başkanı Fatma Kavas, Milletvekili Taytak'a bu anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Projenin otizmli çocukların sosyal hayata daha fazla katılımını sağlayarak pozitif bir etki yaratacağı ve bir yıl boyunca süreceği belirtildi. 

Bu girişim, otizmli çocuklar ve aileleri için önemli bir adım olarak kabul edildi.

#Afyonkarahisar #Otizm #Dernek #içişleri #Proje


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °