Özkaya, “Hz. Muhammed Mustafa’nın hayatı tüm insanlık için büyük bir örnektir"

Milletvekili Ali Özkaya, Mevlid Kandili vesilesiyle Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hayatını örnek alarak insanlığın huzur ve barış içinde yaşamasını vurguladı

Gündem 25.09.2023 14:57:46 0
Özkaya, “Hz. Muhammed Mustafa’nın hayatı tüm insanlık için büyük bir örnektir

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajla bu mübarek gecenin önemine dikkat çekti. 

Özkaya, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in dünyayı şereflendirdiği Mevlid Kandili'nin İslam Aleminin en müstesna zamanlarından biri olduğunu ifade etti.

Milletvekili Özkaya, mesajında Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'ın hayatının tüm insanlık için büyük bir örnek olduğuna vurgu yaparak, Peygamber Efendimiz'in hayatı boyunca insanlığın iyiliği, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü öğütlediğini belirtti. 

Onun ahlaki değerleri, adalet anlayışı ve tüm güzellikleri bünyesinde barındıran nadide bir şahsiyet olduğunu dile getirdi.

Peygamber Efendimiz'in, Yüce Allah'ın emirlerini, yasaklarını ve tavsiyelerini insanlığa ulaştırdığını hatırlatan Milletvekili Özkaya, onun hayatının eşsiz bir mücadeleyle geçtiğini ve insanlara faydalı olmayı, iyiliği, güzelliği ve mazlumların yanında olmayı kendi yaşamıyla örneklediğini vurguladı.

İnananların, Peygamber Efendimiz'in rehberliğinde dünyada huzurun ve barışın hakim olması için çalışmaları gerektiğine işaret eden Özkaya, Mevlid Kandili'nin kendilerini muhasebe etmek, günahlardan arınmak ve tevbe etmek için bir fırsat olduğunu belirtti. 

Bu mübarek günde ibadetle geçirmenin önemini vurguladı.

Milletvekili Özkaya, mesajının sonunda tüm hemşerilerini ve İslam alemini Mevlid Kandili dolayısıyla tebrik ederek, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Mevlid #Kandil #MevlidKandili #KandilGecesi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °