Özkaya: “Yeni Zaferler İçin Yürüyüşümüzü Sürdürüyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Gündem 29.08.2023 17:13:24 0
Özkaya: “Yeni Zaferler İçin Yürüyüşümüzü Sürdürüyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Afyonkarahisar’ın, Milli Mücadele de kilit bir rolü olduğuna dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “Büyük Taarruz’un başlatıldığı Afyonkarahisar, İstiklal Harbi’nin kilit noktası, Zafer meşalesinin yakıldığı yerdir. 

Tarihi boyunca esareti reddeden ecdadımız, tarihe şanlı zaferleriyle mührünü vurmuştur. 

Ecdat, esareti kabul etmeyerek, Antep’te Şahin Bey, Maraş’ta Sütçü İmam, Afyonkarahisar’da Hoca Şükrü Efendi, Mareşal Fevzi Çakmak ve Gazi Mustafa Kemal olarak kutlu bir yürüyüş başlatarak, aziz vatanı işgal eden emperyalist güçlere karşı imkânsızlıklar içerisinde amansız bir mücadele vermiştir. 

Bu mücadelenin neticesinde 1071’de Sultan Alparslan’ın bizlere yurt olarak bıraktığı her karış toprağında şehitlerimizin kanı bulunan Anadolu’nun sonsuza kadar Türk ve İslam beldesi olarak perçinlendiği zafer elde edilmiştir” dedi. 

Türk Milleti’nin tarih boyunca zorluklara karşı amansız mücadele ettiğini ve mücadeleden vazgeçmediğini ifade eden Milletvekili Özkaya, 

“Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılını, Zaferimizin 101’inci yılını kutladığımız bu günlerde, mücadelemiz halen devam etmektedir. 

O gün savaşarak yurdumuzu işgale kalkışan düşman, bugün bir çok alanda dahili ve harici işbirlikçileriyle yurdumuzu kuşatma altına almak istemekte, Güçlü ve Büyük Türkiye’nin diz çökmesi için türlü oyunları oynamaktadır. 

Ülkemiz özellikle son 22 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Edoğan’ın liderliğinde savunma başta olmak üzere, sağlık, eğitim, kültür ve diğer bir çok alanda Gazi Mustafa Kemal’in de işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak için amansız bir mücadele vermekte, çok önemli yol kat etmektedir. 

Bilge Kağandan, Sultan Alparslan’dan, Fatih Sultan Mehmet’ten bu yana devam eden kutlu yürüyüşümüzü milletimiz ile birlikte sürdürüyor, hep birlikte yeni zaferlere koşuyoruz. 

Bugün bizlere düşen şanlı ecdadımızdan aldığımız güç ve inanç ile onları ideallerini hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaktır.” dedi. 

Milletvekili Özkaya, mesajını “Bu duygular ile Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları başta olmak üzere vatan, bayrak ve dinimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle diliyorum. 

Kahraman Milletimizin 30 Ağustos Zafer bayramını tebrik ediyorum”. tamamladı.

#Afyonkarahisar #Zafer #Hafta #30Ağustos #Bayram #kutlama #Mesaj


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °