Özkaya'dan Depremle İlgili Yeni Kanuna İlişkin Açıklama

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 6 Şubat depremlerinin ardından yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu ve getirilen yenilikleri paylaştı

Gündem 9.11.2023 10:59:48 0
Özkaya

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çıkarılan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Özkaya, depremlerin bölgede meydana getirdiği ciddi hasarları vurgulayarak, binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği ve büyük acılar bırakan bu doğal afetin, ülke genelinde derin yaralar açtığını ifade etti.

Özkaya, ülkemizin deprem kuşağında bulunması ve nüfusun büyük bir kısmının yüksek riskli bölgelerde yaşaması nedeniyle, bu tür felaketlerin tekrarlanmaması için önemli tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

AK Parti Hükümeti döneminde uygulamaya giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu ile 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünün tamamlandığını ancak 

6 milyon bağımsız bölümün daha risk altında olduğunu ve 2 milyon bağımsız bölümün acil dönüştürülmesi gerektiğini aktaran Özkaya, yeni çıkarılan Kanun ile bu sorunlara çözüm getirildiğini ifade etti.

Milletvekili Özkaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Kanun kapsamında şu önemli düzenlemeler yapılmıştır:

- Afet riski gözetilerek yapılacak kentsel dönüşüm işini hızlandırmak amacıyla tüzel kişiliği haiz bir Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulmuştur.

- Maliklerin uygulamalara dair karar alma süreçleri kısaltılarak yeni yapıların yapımına hızla başlanması için gerekli tedbirler alınmıştır.

- Fakru zaruret durumunda olan vatandaşların arsaları müstakil daire yapımına uygun olmadığı durumlarda, devlet uygun bir ev sağlayarak vatandaşların mağdur edilmemesi sağlanmıştır.

Özkaya, yapılan düzenlemelerin vatandaşlar, millet ve devlet için hayırlı olmasını dileyerek, "Allah her türlü afetlerden bizleri korusun" dedi.

İlgili kanunu Resmi Gazete'de görüntülemek için tıklayınız

#AliÖzkaya #DepremKanunu #AfetDönüşümü #KentselDönüşüm #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °