Plakalarda, Karekod Uygulaması 1 Ocak 2024'te Yürürlüğe Giriyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Motorlu Taşıt Plakalarında Yeni Karekod Uygulamasıyla Sahteciliğe Son Verilecek" dedi

Gündem 14.10.2023 15:23:40 0
Plakalarda, Karekod Uygulaması 1 Ocak 2024

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın önderliğinde Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası (BŞO) tarafından ev sahipliği yapılan bilgilendirme toplantısında, motorlu taşıtların plaka sistemiyle ilgili önemli bir değişikliğe gidileceği duyuruldu. 

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni uygulama, yeni satılan veya devredilen araçlar için tescil işlemi sonrası çıkartılacak motorlu taşıt plakalarının karekodlu hale getirilmesini içeriyor.

Toplantıya Bursa ve çevre illerdeki Şoförler ve Otomobilciler Odalarının başkanlarıyla genel sekreterleri katıldı. 

Uygulama hakkında detaylı bilgi sunulan etkinlikte TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yapılan değişiklikle sahte plakaların önüne geçileceğini ve plakanın seri numarası, üretim tarihi ve yeri gibi bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınarak ilgililere otomatik olarak sunulacağını vurguladı.

Yeni karekodlu plaka uygulaması, araç satışı, devri ve tescil işlemlerinin daha güvenli ve takip edilebilir hale gelmesine katkı sağlayacak. 

Bu adımın ardındaki temel amaç, trafikle ilgili sahteciliği ve suçları önlemek, daha güvenli ve şeffaf bir motorlu taşıt plaka sistemi oluşturmaktır.

#Türkiye #Şoför #Otomobil #Plaka #karekod #Yeniyıl #Uygulama


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °