Prof. Dr. Eroğlu, 'Gazetecilerimizin Çalışma Azmi ve Fedakârlığı Takdire Şayan'

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, basının demokrasiye katkısına vurgu yaptı ve meslek ahlakına önem verdi.

Gündem 10.01.2024 11:28:11 0
Prof. Dr. Eroğlu,

Ünlü akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı. 

Eroğlu, mesajında özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde görev yapan tüm gazetecileri gönülden tebrik etti.

Eroğlu'nun açıklamalarına göre, kamuoyunun eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirilmesi, demokrasinin işleyişi açısından hayati bir öneme sahiptir. 

Basının, gelişmiş demokrasilerde kamusal bir güç olarak kabul edildiğini belirten Eroğlu, medyanın günümüzde "4. Güç" olarak tanımlandığını ve toplumu etkileme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmelere ayak uyduran bir ülke olduğunu vurgulayan Eroğlu, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymalarının, medyanın bağımsızlığını güvence altına alması kadar önemli olduğunu belirtti.

Eroğlu, basın mensuplarının, ağır sorumlulukları karşısında mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakâr bir şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, basının, milletin hassasiyetlerini gözeterek doğru bilgilendirme görevini en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını dile getirdi.

Tebriklerini sürdüren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, vefat eden basın mensuplarına, deprem ve terör olaylarında hayatını kaybedenlere rahmet diledi. 

Ayrıca, Gazze'deki şehitlere ve İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden medya mensuplarına Allah'tan rahmet niyaz etti.

#Gazetecilik #ÇalışanGazetecilerGünü #Demokrasi #Basın #ProfDrVeyselEroğlu #Tebrikler


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °