Profesör Özsoy, Türkiye'ye Yardım Çağrısında Bulundu

Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy, Gazze'deki Bombalı Saldırılarda Hayatını Kaybeden Siviller İçin Yardım Çağrısında Bulundu

Gündem 19.10.2023 15:12:03 0
Profesör Özsoy, Türkiye

Türk Profesör Dr. Haşmet Mesut Özsoy, İsrail'in Gazze'deki son bombalı saldırılarını takiben tıbbi yardım ve insani krizle başa çıkmak için Türkiye Cumhuriyeti'ne acil bir çağrıda bulundu. 

Gazze'deki hastanelerin ve sağlık tesislerinin vahim bir durumda olduğuna dikkat çeken Özsoy, yüzlerce sivilin ve masum insanın bu saldırılarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Özellikle hastanelere yönelik saldırıların sonucunda hastane içinde bulunan doktorlar, hemşireler, hastalar ve sağlık yardım ekiplerinin büyük zarar gördüğünü belirten Dr. Haşmet Mesut Özsoy, tıbbi cihazların da kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekti.

Özsoy, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk sağlık ekiplerinin, Gazze'ye acil yardım ulaştırmak amacıyla bir sağlık koridoru oluşturması gerektiğini ifade etti. 

Gazze'deki sivil halkın ve yaralıların acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu ve Türkiye'nin bu insani krize müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

"Gazze'deki saldırıların devam etmesi ve sivillerin yaşamını sürdürmekte zorluk çekmesi, uluslararası toplumun dikkatini çeken bir kriz olmuştur. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu zor zamanlarda masum insanlara yardım eli uzatmak ve tıbbi yardım sağlamak için gereken adımları atması beklenmektedir." dedi

#Türkiye #Gazze #İsrail #Filistin #Saldırı #Yardım #Çağrı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °