Psikolog Sandal, bağımlılıktan korunmanın en iyi yolunu anlattı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağımlılıkla mücadele kapsamında düzenlediği eğitimde personeller, liderler ve gönüllü gençlerle bir araya geldi

Saglik 26.12.2023 16:05:31 0
Psikolog Sandal, bağımlılıktan korunmanın en iyi yolunu anlattı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli bir eğitim düzenledi. 

İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personeller, Gençlik Merkezlerinde görev yapan lider ve gönüllü gençler ile yurtlarda görev yapan personellerin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, bağımlılıkla mücadele stratejileri ele alındı.

Eğitimi veren psikolog Hesna Zeynep Sandal, bağımlılığın ne olduğunu, çeşitlerini, nedenlerini ve etkilerini detaylı bir şekilde katılımcılara aktardı. 

Bağımlılığın, kişinin bir maddeye veya davranışa aşırı derecede bağımlı hale gelmesi olduğunu belirten Sandal, bağımlılığın fiziksel, psikolojik ve sosyal olmak üzere birçok olumsuz etkisi bulunduğunu vurguladı.

Psikolog, bağımlılıktan korunmanın en iyi yolunun, bağımlılığın nedenlerini ve etkilerini bilmek olduğunu ifade etti. 

Bu bilgiye sahip olmanın gençlerin bağımlılığa karşı farkındalıklarını artırarak, bağımlılığa yakalanma risklerini azaltmaya yardımcı olduğunu belirtti.

Eğitimde ayrıca, bağımlılığa karşı farkındalık yaratmak için yapılabilecek etkinlikler ve bu konuda neler yapılabileceği konusunda öneriler de paylaşıldı. 

Katılımcılar, edindikleri bilgileri kendi çevrelerinde uygulayarak, bağımlılıkla mücadeleye daha etkili bir şekilde katkıda bulunabilecekler.

#BağımlılıklaMücadele #GençlikVeSpor #Eğitim #Farkındalık #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °