Rusya’dan Afyon'a uzanan bir hayat hikayesi

Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'nın işyerlerinden birine sahip olan Anastasia Petrova Çetinkaya, Gün FM'de hayat hikayesini paylaştı

Ekonomi 24.11.2023 15:13:00 0
Rusya’dan Afyon

Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'nda faaliyet gösteren işletmelerden biri olan Anastasia Petrova Çetinkaya, Gün FM'in konuğu oldu ve dikkat çeken hayat hikayesini dinleyicilerle paylaştı. 

Rusya'da İşletme ve Sanat Tarihi eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye gelen ve Afyonkarahisar'a yerleşen Çetinkaya, programda eşsiz bir serüveni anlattı.

Çetinkaya, Antalya'da çalıştıktan sonra Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Demirli Köyü'nden olan eşi Ayhan Bey ile tanışarak evlendiğini belirtti. 

Böylece Afyonkarahisar ve Frigya bölgesiyle tanışan Çetinkaya, bu doğal güzelliklerden etkilenerek buraya yerleşti.

Rus gelenekleriyle Türk kültürünü birleştiren Çetinkaya, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın öncülüğünde Demirli Köyü'nde Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'nın açılmasıyla birlikte kendi işyerini kurma fırsatı buldu. 

Yaptığı açıklamada Çetinkaya, "Valimiz Yiğitbaşı olmak üzere pazarımıza emek veren tüm idarecilere teşekkür ederim" dedi.

Çetinkaya, işyerinde haşhaş sabunu gibi birçok doğal ürününü müşterileriyle buluşturduklarını belirterek, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı'nı ziyaret etmeye davet etti. 

Ayrıca, pazarda diğer kadın girişimcilerin de katmer, bükme, ağzı açık, patatesli ev ekmeği gibi Afyon lezzetlerini sunduğunu ifade etti.

Gün FM yayını sonrasında, Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Çetinkaya, kadınlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 

Akar ise Çetinkaya'nın çalışmalarını takdir ederek tebrik etti.

#FrigyaKadınÜrünleriPazarı #AnastasiaPetrovaÇetinkaya #RusyaAfyonHikayesi #DoğalÜrünler #GirişimciKadınlar #FrigyaLezzetleri #Afyonkarahisar #GünFM #KadınGirişimcilik #ÖzelHikayeler


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Rusya’ Afyon' uzanan hayat hikayesi
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °