Saadet Kadınları “Yerli Üretim” vurgusu yaptı

Saadet Partisi Afyonkarahisar Kadın Kolları, Yerli Malı Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, yerli üretim ve tarımın önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin kendi üretimine dayalı ekonomik güçlenmeye odaklanması gerektiğini belirtti

Gündem 28.12.2023 10:27:48 0
Saadet Kadınları “Yerli Üretim” vurgusu yaptı

Afyonkarahisar Saadet Partisi Kadın Kolları, Yerli Malı Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında yerli üretimin önemine dikkat çekti. 

Yerli malının, ülkede yetiştirilen ve üretilen her türlü malı kapsadığını ifade eden Kadın Kolları Başkanı Meral Ünlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MİLLİ TARIM KAÇINILMAZDIR!

Yerli Malı Haftası, tutumlu ve bilinçli tüketimin önemini vurgulayan özel bir haftadır. 

Ülkemizin yerli üretim ve tüketimi destekleyerek güçlenmesi için bu hafta önemli bir fırsattır. 

Cumhuriyetin ilk yıllarında, ülkemiz sanayileşmemiş ve fakir bir ülke olarak karşı karşıya kaldı. 

Ancak, Millî Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın başlattığı hamlelerle Türkiye, kendi gücüne dayalı bir sanayileşme sürecine girdi."

TARIM ALANLARI GÜN GEÇTİKÇE AZALIYOR!

Ülkemizdeki tarım alanlarının azaldığına dikkat çeken Ünlü, son 10 yılda tarım alanlarının yüzde 5, son 19 yılda ise yüzde 12 gerilediğini belirtti. 

Çiftçi sayısının da azaldığını ifade eden Ünlü, tarım sektörünün zor durumda olduğunu ve çözüm için yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE ÜRETİMDE KENDİNE YETEBİLİR!

Türkiye'nin uzun yıllar kendi kendine yetebilen bir ülke olduğunu hatırlatan Ünlü, ancak son yıllarda bu durumun değiştiğini söyledi. 

Türkiye'nin buğday ve arpa ithalatında dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken Ünlü, "Üretime dayanmayan bir ekonomi kırılgandır. 

Ülkemizin üretim kapasitesini artıracak reformlara ihtiyaç var." dedi.

TARIM AYAĞA KALKARSA TÜRKİYE ŞAHA KALKAR!

Ülkemizin kendi üretimine ve tarımına odaklanması gerektiğini vurgulayan Ünlü, "Çiftçimiz kazandıkça 85 milyon kazanır, tarım sektörü ayağa kalkınca Türkiye şaha kalkar!" diyerek yerli üretim ve tüketimin önemine vurgu yaptı. 

Saadet Partisi olarak, ülkemizin kalkınması için planlı bir sanayileşme hamlesi başlatılması gerektiğini belirten Ünlü, son olarak, "Ülkemizin Saadet'i, dışarıda değil yine ülkemizin kendi elindedir." ifadelerini kullandı.

#SaadetPartisi #YerliMalıHaftası #Tarım #Üretim #TürkiyeEkonomisi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °