Saadet Partili Hasan Bitmez Hayatını Kaybetti

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaparken fenalaşan Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

Gündem 14.12.2023 14:14:12 0
Saadet Partili Hasan Bitmez Hayatını Kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez, yaşamını yitirdi. 

Bitmez, salı günü Meclis'te yaptığı konuşmanın ardından fenalaşarak yere yığılmıştı.

Bitmez'in kafasını kürsünün arkasındaki mermer basamağa çarptığı an yaşanan olayda, Genel Kurul'daki milletvekilleri tarafından ilk müdahale yapılmış ve uzun süre kalp masajı uygulanmıştı. 

Ancak tüm çabalara rağmen Bitmez, kurtarılamadı.

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, yaptığı açıklamada, "Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez Hakk’a yürüdü. 

Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve 'Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.' Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! 

Hasan Bitmez beyin mekanı cennet, makamı âli olsun." dedi. 

Hasan Bitmez’in cenaze namazı bilgisi: 

Bugün 16.00’da TBMM’de resmî tören düzenlenecek. 

Cenaze namazı yarın Cuma namazının akabinde Fatih Camii’nde kılınacak ve ardından Merkez Efendi’de defnedilecek.

Hasan Bitmez Kimdir?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun Alucra'da doğdu. İlkokulu İstanbul'da tamamladıktan sonra Gebze İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 

El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde eğitim gördü.

Siyasi kariyerine Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda başlayan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde çeşitli kademelerde görevler aldı. 

1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Bitmez, Milli Gençlik Vakfı'nda çeşitli kademelerde, Anadolu Gençlik Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğinde, International Youth Form'un genel başkanlığında ve International Islamic Federation of Student Organizations'ta yönetim kurulu üyeliği gibi birçok görevde bulundu.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde çeşitli görevlerde bulunan Bitmez, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanı olarak görev yaptı.

Hasan Bitmez, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kocaeli Milletvekiliydi. Evli ve bir çocuk babasıydı.

#HasanBitmez #SaadetPartisi #TBMM #Milletvekili #Türkiye #GenelKurul #Politika #Siyaset #Vefat #Anıyoruz #Cenaze #RahmetleAnıyoruz #DavaAdamı #Meclis #Kocaeli #Giresun #ElEzherÜniversitesi #Teşkilat #Gençlik #Özgeçmiş #Başsağlığı #CenazeNamazı #MekanıCennetOLSUN


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °