Saadet Partisi'nin İstanbul Adayı Belli Oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun imzasıyla yapılan açıklamada, Birol Aydın'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendiği duyuruldu

Siyaset 26.01.2024 10:34:19 0
Saadet Partisi

Saadet Partisi, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. 

Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun imzasıyla yapılan yazılı açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Birol Aydın'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en uygun aday olduğu kararlaştırıldı. 

Parti teşkilatlarına gönderilen yazıda, Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Birol Aydın olduğu net bir şekilde ifade edildi.

Aydın'ın tanıtımı ise 28 Ocak Pazar günü saat 12:00'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.

Birol Aydın Kimdir?

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde doğdu. 

İlk ve ortaöğrenimini Kocaeli'de tamamladıktan sonra lisans eğitimini Tunus Zeytune Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. 

Ticari faaliyetlerde bulunduğu Tunus ve Kocaeli'de çeşitli görevlerde bulunan Aydın, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nde görev aldı.

Fazilet Partisi Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Aydın, 2014 yılından itibaren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği görevini yürüttü.

2010 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Genel Başkanlığı döneminde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Aydın, Saadet Partisi Parti Sözcülüğü görevine 2020 yılında getirildi.

2014 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2018 Genel Seçimleri'nde İstanbul Milletvekili Adayı olan Aydın, 2023 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Saadet Partisi İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Arapça bilen ve evli olan Birol Aydın, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak.

#SaadetPartisi #BirolAydın #İstanbulBüyükşehirBelediyeBaşkanı #Seçim2024 #SaadetHareketi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Saadet Partisi' İstanbul Adayı Belli
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °