Sağlık alanındaki çalışanların haklarını korumak için "SABİM" kuruldu

Sağlık alanındaki çalışanların haklarını korumak için "SABİM" kuruldu

Gündem 24.07.2023 11:52:00 0
Sağlık alanındaki çalışanların haklarını korumak için

Afyonkarahisar Yeni Sendika Şube Başkanı Osman AKTAŞ, sağlık alanında hizmet sunan 21 STK ile "Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu" (SABİM) adında bir platform kurulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, sağlık sektöründeki olumsuz işleyişe karşı durabilmek ve üyelerin hak ve hukuk mücadelesinde daha etkili olabilmek için SABİM'in kurulduğu belirtildi. 

Başkan Osman AKTAŞ, hekim ve sağlık çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulunarak, SABİM'in amacının, sağlık alanındaki çalışanların haklarını koruyup savunmak olduğunu ifade etti.

SABİM çatısı altında tüm hekim ve sağlık çalışanlarının ortak mücadeleye davet edildiğinin altını çizen Başkan AKTAŞ, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik yapılan haksız ve hukuksuz eylemlerin karşısında etkili ve uzun süreli ortak eylemliliklerle üyelerimizin haklarını aramaya devam edeceğiz. 

SABİM Platformu olarak 1-2 Ağustos 2023 tarihlerinde başlayacak olan eylem takvimini memnuniyetle duyuruyoruz. 

Toplu sözleşme masasında, hekim ve sağlık çalışanları lehine alınacak kararlarla, saha eylemlerine gerek kalmadan çözüm bulunmasını önemsiyoruz."

SABİM'in, sağlık alanında faaliyet gösteren STK'ların güçbirliği ve dayanışmasıyla sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla önemli bir adım olduğu belirtiliyor. 

#Afyonkarahisar #Sendika #Sağlık #SABİM


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °