SAK Başkanı Özgören: “Afetlere karşı ne kadar hazırlıklı ve bilinçliyiz?”

Sandıklı Arama Kurtarma Derneği Başkanı Hüseyin Özgören ve Genel Sekreteri Zafer Murat Çakır, Gün FM'de afetlere karşı toplumun bilinçlenmesi ve hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Gündem 7.10.2023 16:51:18 0
SAK Başkanı Özgören: “Afetlere karşı ne kadar hazırlıklı ve bilinçliyiz?”

Sandıklı Arama Kurtarma Derneği'nin Başkanı Hüseyin Özgören ve Genel Sekreteri Zafer Murat Çakır, Gün FM'in "Lütfiye Polat ile Gönül Köprüsü" programına konuk olarak, derneğin çalışmalarını ve afetlere karşı hazırlıklı olma gerekliliğini anlattılar.

Dernek Başkanı Hüseyin Özgören, 16 yıllık bir arama kurtarma geçmişine sahip olduklarını belirterek, Sandıklı ilçesinde afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini fark ettiklerinde bir dernek oluşturma kararı aldıklarını ifade etti. 

Özgören, derneğin hem ilçe hem de il genelinde faydalı olabileceğini düşündüklerini söyledi. 

Şu an itibarıyla 80 gönüllülerinin bulunduğunu belirten Özgören, eğitimler verdiklerini ve eksikliklerini giderdiklerini ekledi. 

Ayrıca, afetlerin sadece anında değil, öncesinde de ne tür hazırlıklar yapılması gerektiğine vurgu yaparak, "Afetlere karşı hazır olmalıyız. İnşallah hiçbir zaman afet yaşanmaz ama hazırlıklı olalım." dedi.

Dernek Genel Sekreteri Zafer Murat Çakır ise, afet bilincinin toplumda oluşturulmasının önemine dikkat çekti. İnsanların afet öncesi bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi ve afetlere karşı hazır tutulması gerektiğini belirten Çakır, derneklerinin bu misyonla yola çıktığını ve çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Programda, vatandaşlara afetlere karşı hazırlık konusunda eğitim alma çağrısı yapılarak, dernek gönüllüsü olma daveti yapıldı. 

Dernek, toplumun afetlere karşı bilinçlenmesi ve hazırlıklı olması konusunda önemli bir rol üstleniyor.

#afyonkarahisar #afyon #haber #program #dernek #arama #kurtarma


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °