Siber Suçlarla Mücadele İçin İl Emniyet Müdürlüğü Uyarıda Bulundu

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, siber suçlarla mücadele konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve korumak amacıyla uyarılarda bulundu

Gündem 25.10.2023 13:38:43 0
Siber Suçlarla Mücadele İçin İl Emniyet Müdürlüğü Uyarıda Bulundu

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Gün FM ile işbirliği içinde yürütülen Emniyet Saati programına, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Burak Ersoy'u konuk olarak davet etti. 

Programda, Ersoy siber suçların tanımını yaparak, bu tür suçların ciddiyetini vurguladı.

Ersoy, siber suçları şu şekilde tanımladı: "Siber suçlar, bir bilişim sistemini hedef alan veya bir bilişim sistemini kullanarak kişilere, verilere, şirketlere, sistemlere ve mal varlıklarına yönelik işlenen suçlardır. İnternet ve bilgisayar kullanımına özgü suçlar olarak da düşünülebilir."

Programda ayrıca, özellikle çocukların güvenli bir şekilde internet kullanmasının önemine dikkat çekildi. 

Ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiği ve güçlü, güvenli şifreler oluşturmanın ve güvenilir internet sitelerinden alışveriş yapmanın kritik olduğu vurgulandı.

Ersoy, vatandaşları SİBERAY programının sosyal medya adreslerini takip etmeye davet ederek, bu tür suçlarla mücadelede kamuoyu bilincinin artırılmasının önemini belirtti.

Ayrıca, programda vatandaşlar, sahte hesaplar ya da dolandırıcılık amaçlı internet bağlantılarına tıklamamaları ve özellikle para gönderimi yapmamaları konusunda uyarıldı. 

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde de dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde duruldu.

Çocuklar için güvenli internet kullanmanın önemli olduğunu belirten Ersoy, “Aileler bu konuda dikkatli olmalı. Ayrıca güçlü, güvenli şifre oluşturmak ve güvenli internet sitelerinden alışveriş edilmesi de çok önemli. 

Bu konuda da herkes dikkatli olmalı. Vatandaşlarımızdan SİBERAY programının sosyal medya adreslerini takip etmelerini öneriyoruz” diye konuştu.

Programda vatandaşları uyaran Ersoy, “Lütfen tüm vatandaşlarımız tanıdıkları ya da resmi görünümlü fakat sahte olabileceği muhtemel hesaplardan gelen para kazanma vaatli internet bağlantılarına yani o link adreslerine tıklamasınlar ve bu tür bahis kuponu ya da kripto para borsalarında para kazanma vaadi sunan olaylara kesinlikle para gönderimi yapmasınlar. 

Ayrıca internette verilen ilanlar ile alışveriş yapacaklarsa o ürünün piyasa fiyatının çok altında olup olmadığına dikkat etsinler. 

Hemen kaparo göndermesinler ve güvenilir internet sitelerini kullanmaya özen göstermesini önerebilirim” dedi.

#SiberSuçlar #GüvenliInternetKullanımı #SİBERAY #AfyonkarahisarEmniyetMüdürlüğü


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °