SOZY ve Afyon Girne Koleji İşbirliğiyle Türkiye'de Bir İlk

Türkiye'nin ilk yapay zeka tabanlı eğitmeni, Afyon Girne Koleji ve Sozy şirketinin işbirliği ile tanıtıldı.

Bilim-Teknoloji 2.03.2024 10:40:06 0
SOZY ve Afyon Girne Koleji İşbirliğiyle Türkiye

Sozy, yapay zeka tabanlı sanal asistanlar tasarlayıp hayata geçiren bir teknoloji şirketi olarak Afyonkarahisar'da oluşturuldu. 

İki çocukluk arkadaşı tarafından kurulan şirket, Los Angeles kampüsü ve Afyonkarahisar Zafer Teknopark bünyesinde birçok proje üretmeye devam edildiği belirtildi. 

Sozy şirket kurucuları Seyhan Canyakan ve Özlem Folb, Afyon Girne Kolejinin ev sahipliğiyle, yapay zekanın eğitimde nasıl uygulanabileceğini gösterdi.

Sozy, yapay zeka tabanlı sanal asistanlarını tanıttı. Türkçe'nin yanı sıra birçok dilde konuşabilen sanal asistanlar dikkat çekti.

Bu sanal asistanlar, öğrencilere interaktif bir şekilde derslerde rehberlik ederek öğrenme sürecini desteklemeyi hedeflediği açıklandı.

Girne Koleji'nin, teknoloji şirketi Sozy ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında gerçekleşen etkinlikte, eğitimde yapay zeka kullanımının geleceği tartışıldı.

Yapay zeka tabanlı eğitim modelinin daha fazla okul ve kurum tarafından benimsenmesiyle, öğrencilerin eğitimde daha etkili ve verimli bir şekilde ilerlemesinin hedeflendiği belirtildi.

#YapayZeka #Eğitim #AfyonGirneKoleji #Teknoloji #İnovasyon #EğitimdeYapayZeka

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °