Şuhut'ta Genç Sporcular Yeteneklerini Keşfetmeye Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında, Şuhut'ta seçilen 60 öğrenci temel eğitimlerine başladı

Gündem 14.12.2023 14:58:23 0
Şuhut

Şuhut ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi hayata geçirildi.

2022-2023 yılı taramaları sonucunda seçilen 60 öğrenci, Şuhut Belediyesi Sporcu Merkezi spor salonunda temel eğitimlere başladı.

Haziran ayına kadar devam edecek temel eğitimlerin ardından öğrenciler, tekrar teste tabi tutulacak ve e-test sonuçlarına göre branş yönlendirmesi yapılacak.

Antrenörler, sporcuların fiziksel gelişimini, motorik özelliklerini ve koordinasyon becerilerini geliştirmek için çalışmalar yapıyor.

Proje kapsamında eğitim gören öğrenciler, spora olan ilgi ve tutkularını her geçen gün artırıyor. 

Şuhut'tan yetişen yetenekli sporcuların sayısının artması, proje kapsamındaki başarıyı gösteriyor.

Projenin uygulanmasında önemli rol oynayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Şuhut Kaymakamlığı, Şuhut Belediyesi, okul yöneticileri ve eğitmenler, öğrencilerin spor alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmak için bir araya geliyor.

#Şuhut #GençlikveSpor #MilliEğitim #SportifYetenekTaraması #SporaYönlendirme #SporcuMerkezi #Eğitim #Gençlik #Spor #Başarı #Öğrenciler #FizikselGelişim #Koordinasyon #Antrenman #Proje #Türkiye


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °