Sultandede Zirvesi'ne Tırmandılar

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu, 11 Aralık Uluslararası Dünya Dağ Günü'nü Sultandede Zirvesi'nde Coşkuyla Kutladı

Gündem 12.12.2023 10:09:30 0
Sultandede Zirvesi

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Afyonkarahisar İl Temsilciliği, 11 Aralık Uluslararası Dünya Dağ Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. 

Çay ilçesindeki Sultandede (Sultanana) Zirvesi'ne düzenlenen tırmanışa, 32 sporcu katıldı. Tırmanış, sporcuların 2300 metrelik zirveye başarıyla ulaşmasıyla tamamlandı.

Tırmanış öncesinde sporculara gerekli bilgilendirmeler ve eğitimler verilirken, etkinlik sırasında kar ve fırtınaya rağmen sporcular motivasyon ve disiplinle zirveye tırmandı. 

Faaliyetin amacı, Uluslararası Dünya Dağ Günü'nü kutlamak, doğayla iç içe olmak ve sporcuların fiziksel ve mental kondisyonlarını geliştirmekti.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, dağların doğanın en güzel varlıkları olduğunu belirterek, "Afyonkarahisar, zengin dağcılık potansiyeline sahip bir ildir. 

Bu potansiyeli daha da geliştirmek ve dağcılık sporunu yaygınlaştırmak için bu tür etkinliklere devam etmek çok önemli. İl temsilcimize, sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

TDF Afyonkarahisar İl Temsilcisi İsmail Avcıoğlu ise, etkinliği başarılı bir şekilde geçirdiklerini vurgulayarak, "Sporcularımız, kar ve fırtınaya rağmen, gerekli motivasyon ve disiplini göstererek, 

zirveye ulaşmak için büyük bir çaba gösterdiler. Tüm sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

11 Aralık Dünya Dağ Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 2003 yılında kabul edilmiş ve iklim değişikliğinin, dağ kirliliğinin, ve tahribatının olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde kutlanan önemli bir gündür.

#DünyaDağGünü #Afyonkarahisar #Dağcılık #SultandedeZirvesi #DoğaSporları


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: sultandede zirvesi'ne tırmandılar
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °