"Tarafsız ve Özgür Basın Demokrasinin Vazgeçilmezidir"

"Tarafsız ve Özgür Basın Demokrasinin Vazgeçilmezidir"

Gündem 24.07.2023 09:52:00 0

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, güçlü demokrasilerin ayrılmaz bir parçası olarak tarafsız ve özgür basının önemine vurgu yaptı.

Karataş, basının gerçekleri yansıtarak toplumun sesi olduğunu belirterek, basın mensuplarının çabalarını takdir etti.

24 Temmuz Basın Bayramı'nın 1908 yılında Türk Basınında sansürün kaldırılmasıyla kutlanmaya başlandığını hatırlatan Karataş, basının haber alma ve yayma özgürlüğünün demokrasinin gelişmesinde kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Karataş mesajında şunları söyledi: "Tarafsız ve özgür bir basın, demokrasinin temel taşıdır. 

Basın mensupları, gücün değil doğrunun, çoğunluğun değil eşitliğin ve yandaşlığın değil gerçeğin sesi olmalıdır. 

Onların çabaları, toplumun doğru bilgiye ulaşmasına ve gerçeklerin aydınlatıcı ışığı altında olgun bir şekilde düşünmesine yardımcı olmaktadır."

Basının toplumu bilinçlendirerek demokrasinin yaşamasını sağlayan önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Karataş, basın mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etti ve gazetecilerin karşılaştığı zorluklarla ilgili duyarlılık gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Karataş, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı"nda tüm basın emekçilerini tebrik ederken, tarafsız ve özgür basının varlığıyla güçlü ve şeffaf bir toplumun inşa edileceğine olan inancını dile getirdi.

#Afyonkarahisar #Basın #Bayramı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °