“Tarihe tanıklık etmiş bir ilde yaşıyoruz”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, Tarih Bölümünün misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler verdi

Gündem 30.11.2023 09:03:26 0
“Tarihe tanıklık etmiş bir ilde yaşıyoruz”

Afyonkarahisar'ın tarih kokan toprakları, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) Tarih Bölümü öğrencilerine eşsiz bir öğrenme ortamı sunuyor. 

AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, Gün FM'in düzenlediği Kampüs programına konuk olarak bölüm hakkında önemli bilgiler paylaştı.

1993 yılında birinci öğretim olarak kurulan ve faaliyetlerine 1994-1995 yılında başlayan Tarih Bölümü, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında ikinci öğretimle de öğrenci kabul etmeye başlamıştır. 

Bölüm, tarih alanında nitelikli eğitimciler, araştırmacılar ve akademisyenler yetiştirme misyonu üstlenmiştir.

Prof. Dr. Gürsoy Şahin, bölüm mezunlarının çeşitli kariyer yollarına odaklandığını belirtti. 

Mezunlar, Araştırma Görevlisi, Okutman, Uzman ve Öğretim Görevlisi olarak üniversitelerin ilgili bölümlerinde görev alabilecekleri gibi, pedagojik formasyon alarak öğretmenlik de yapabilirler. 

Ayrıca Osmanlıca bilenler, çeşitli arşivlerde çalışma fırsatı bulabilirler.

Bölümün vizyonu, millî ve kültürel değerlere sahip, çeşitli kaynak dillerini bilen, yabancı dile hakim, bilgisayar teknolojisini etkin şekilde kullanabilen tarihçiler yetiştirmek olarak öne çıkıyor.

Prof. Dr. Şahin, Afyonkarahisar'ın Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara ev sahipliği yaptığına vurgu yaparak, bu tarih dolu şehirde Tarih eğitimi almanın ayrıcalık olduğunu dile getirdi. 

Tarih tutkunlarını bölüme davet eden Şahin, tarihe ilgi duyan herkesi AKÜ Tarih Bölümü'ne beklediklerini ifade etti.

#AKÜ #TarihBölümü #Afyonkarahisar #Eğitim #Tarihçilik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °