Tarihi anın günü ve saati belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için tarihi anın 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01:11'de gerçekleşeceğini duyurdu

Bilim-Teknoloji 5.01.2024 19:04:25 0
Tarihi anın günü ve saati belli oldu

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu için geri sayım devam ederken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tarihi anın 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01:11'de gerçekleşeceğini duyurdu. 

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın Ax-3 mürettebatıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru hareket edeceğini belirtti. 

Bu tarihi görevin Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarındaki önemli bir kilometre taşı olacağını ifade eden Bakan Kacır, aynı zamanda gelecek nesiller için büyük bir ilham kaynağı olacağını vurguladı.

Ayrıca, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile PTT tarafından Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirecek astronot Alper Gezeravcı için özel olarak tasarlanan hatıra pulu ve zarfın da tanıtıldığı açıklamada, pulda 100. Yıl logosu, Türkiye Uzay Ajansı logosu, 8 köşeli Selçuklu Yıldızı, Türk Bayrağı ve Alper Gezeravcı'nın silüeti gibi simgelerin yer aldığı belirtildi.

Uzay görevi sonucunda mürettebatın 19 Ocak'ta ISS'e ulaşması beklenirken, Türkiye'nin bu uzay görevinin uzay bilimine önemli katkılar sağlaması ve tarihi bir anı olması bekleniyor.

#TürkiyeUzayaGidiyor #AlperGezeravcı #UzayMisyonu #TarihAçıklandı #TürkiyeUzayAjansı #TUA #SanayiveTeknolojiBakanlığı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Tarihi saati belli
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °