Tarımda derecelendirme dönemi başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal amaçlı örgütleri desteklemek ve teşvik etmek amacıyla "todes.tarimorman.gov.tr" üzerinden başvuruları almaya başladı

Gündem 8.01.2024 17:06:42 0
Tarımda derecelendirme dönemi başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal amaçlı örgütleri desteklemek ve teşvik etmek amacıyla başvuruları almaya başladı. 

Örgütler, "todes.tarimorman.gov.tr" internet sitesi üzerinden başvuruda bulunarak bakanlık tarafından belirlenen kriterlere göre derecelendirilecek. 

Bu kapsamda 60 ve üzeri puan alan kooperatifler, ıslah amaçlı yetiştirici ve üretici birlikleri "Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi" almaya hak kazanacak.

Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi'ne sahip örgütler, çeşitli avantajlardan yararlanacak. 

Bu avantajlar arasında tarımsal teşvik ve desteklemelerde öncelik, sübvansiyonlu tarımsal kredilerde ilave faiz indirimi ve tarımsal politikaların oluşturulmasında aktif rol alma gibi imkanlar bulunuyor.

Başvuruların kabul edileceği süreç 31 Mart'a kadar devam edecek. Tarım sektöründeki örgütler, bu tarihe kadar başvurularını tamamlayarak teşvik ve desteklerden faydalanma şansına sahip olacaklar.

#TarımDestekleri #TarımsalÖrgütler #TarımPolitikaları #TeşvikVeDestek #BirinciDereceÖrgütBelgesi #TarımKooperatifleri #IslahAmaçlıBirlikler #SübvansiyonluKredi #TarımHaberleri #TarımVeOrmanBakanlığı #TarımsalGelişim #Kooperatifler #ÜreticiBirlikleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °