Taytak: 'Afyonkarahisar Makine Fabrikası Eski Gücüne Dönüyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türk Şeker A.Ş Genel Müdürü Muhiddin Şahin'i ziyaret ederek, Afyonkarahisar Makine Fabrikası ile ilgili taleplerde bulundu

Siyaset 6.01.2024 12:39:00 0
Taytak:

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türk Şeker A.Ş Genel Müdürü Muhiddin Şahin’i makamında ziyaret ederek, Afyonkarahisar makine yönetimlerinin Afyonkarahisar’da kalması ile ilgili talepte bulundu.

Milletvekili Taytak; “Afyonkarahisar makine fabrikamız 47 yıldır, Şeker Sanayi’nin ihtiyaçlarına yönelik olarak makine-tesis, yedek parça üretimi, makine tamiratlarının yapılması ve özel sektörün ve sanayinin ihtiyaç ve taleplerini karşılamak amacıyla hizmettedir. 

1978 yılında üretim faaliyetlerinin hızlanması ve kapasitenin önün açılması için Afyon Makine fabrikamız, müstakil Makine Fabrikası Müdürlüğüne dönüştürülmüştür. 

2018 yılında Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi döneminde tekrar müstakil müdürlük yapılarak özelleştirme kapsamı dışında bırakılmıştır. 

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulunun 05.12.2019 tarih, 2873/25-7 Sayılı kararı ve Genel Müdürlüğün 03.02.2020 tarih, 6215 sayılı yazıları ile Afyon İmalat Birimi olarak, yönetim, iş ve işlemleri Eskişehir Makine Fabrikası müdürlüğüne bağlanmıştır. 

Tokat ilinde bulunan Turhal Makine Fabrikası özelleştirme sonrasında müstakil müdürlük olarak devam etmektedir. 

Afyon Makine Fabrikasının tekrar müstakil müdürlük haline getirilmesi arzumuzdur. 

Ayrıca fabrikanın faaliyet alanları genişletilerek fabrikanın kurulduğu yıllardaki kapasitesine kavuşturulmalı ve istihdamın artırılması ile bölge ekonomisine daha büyük katma değer sağlaması mümkün olabilecektir.

İmalat biriminin Eskişehir Makine Fabrikasına bağlı olmasından dolayı, ekonomik olarak bölge halkının istihdam ve esnafların zararı olmaktadır.” dedi. 

Görüşmede Türk Şeker A.Ş Genel Müdürü Muhiddin Şahin Afyon Makine Fabrikasının kendileri için önemli olduğunu gereken her türlü desteği verdiğini önümüzdeki günlerde çok daha büyük makinelerin alınacağını ve fabrikanın eski kapasitesi ile çalışmaya devam edeceğini müjdeledi.  

Ayrıca Makine fabrikasının şeker kısmının yenilendiğini diğer kısımlarında yenileneceğini ve yeni personel alımı yapacaklarını ve fabrikanın Türkiye için önemli olduğunu ve gelişmesi için her türlü desteğin verildiğini ve verileceğini ifade etti.

#MHP #Afyonkarahisar #MehmetTaytak #TürkŞeker #AfyonMakineFabrikası #Sanayi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °