Taytak, Alparslan Türkeş'in emaneti emin ellerdedir

Taytak, Alparslan Türkeş'in emaneti emin ellerdedir

Siyaset 3.04.2023 14:56:26 0
Taytak, Alparslan Türkeş

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i, Vefatının 26.Yıldönümünde Andı.

 

Merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Taytak, şunları söyledi
“Türk siyasi tarihinin ve büyük Türk milletinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden, Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı, Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey, nesilleri etkileyen ve pek çocuğumuzun hayat çizgisini belirleyen milli duygularımızın mimarıdır. Öngörülü analiz kabiliyeti ve Türk-İslam medeniyeti değerlerine duyduğu derin hassasiyet ile her türlü zorluğa karşı çelikten iradesi ile Türk milletine öncü olmuştur. İster Türkiye içinde ister dışında olsun, tüm Türk milletinin bir arada olması ülküsünü hepimizin fikir ve aksiyon dünyamızı nakış nakış işlemiştir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’den devraldığı bayrağı 26 yıldır şanla, şerefle ileriye taşıyan Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Başbuğumuzun aziz hatırasına ve davasına sahip çıkmış, fikirlerini her daim yaşatmıştır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in ifade ettiği gibi, “Ülküsüz insan, çamurdan farklı olmayan bir varlıktır. Fikir, iman, ülkü aşkı insanları güçlü yapan bunlardır.” Başbuğumuz Alparslan Türkeş tarihteki misyonu ile gözler önüne serdiği Türk milletinin beka azmini siyaset sahnesine taşımış, Türkiye’yi yabancı ideolojilerin ve küresel güçlerin esaretine teslim etmemiştir. Hiçbir zaman seçimlere ve günlük politikalara yatırım yapmamıştır. Her zaman nesillere yatırım yapmıştır. Bu nedenle her yıl 4 Nisan’da Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin liderliğinde sayısı her geçen gün artan evlatlarımızla birlikte Başbuğumuzu anıyor, yad ediyoruz. Mekanı cennet, kabri nur olsun. Emaneti emin ellerde, davası yaşıyor ve Allah’ın izniyle dimdik ayaktadır.”


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °