Taytak: "En büyük görevimiz, Cumhuriyet'i her koşulda koruyup aydınlık yarınlara taşımaktır"

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Atatürk'ün Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğü adına gösterdiği liderlik ve mücadeleyi vurgulayarak, manevi hatırasını saygıyla yâd etti

Gündem 10.11.2023 09:48:11 0
Taytak:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Taytak, Atatürk'ün Türk milletine bağımsızlık ve özgürlük adına gösterdiği liderlik ve mücadeleyi vurgulayarak, manevi hatırasını saygıyla anma mesajını paylaştı.

Mesajında Mehmet Taytak şu ifadelere yer verdi: "Aziz Türk Milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğü adına yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen yılmadan, yıkılmadan Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, 

milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz."

Taytak, Atatürk'ün Türk tarihine altın harflerle yazılan büyük bir komutan, devlet adamı ve lider olduğunu belirterek, en büyük eserinin milli irade, milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleri üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ifade etti.

Başkan Taytak, mesajının devamında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri, idealleri ve eserleriyle Türk milletinin bağımsızlığına ve kültürüne derin etkiler bıraktığını, onun ölümsüzlüğünün milletin gönüllerinde yaşadığını dile getirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini korumanın ve aydınlık yarınlara taşımanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Taytak, Atatürk'ün mirasına sahip çıkmanın ve Türkiye'yi ileriye taşımanın önemine vurgu yaptı.

Mesajını şu sözlerle tamamlayan Taytak, "Bu duygularla ebediyete intikalinin 85. seneyi devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yad ediyor, şükran ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." dedi.

#MehmetTaytak #10Kasım #AtatürkAnmaGünü #RahmetMinnetSaygı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °