Taytak: "Yeni anayasa yapmak, Türk milletine vefa borcumuzdur"

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, yaptığı açıklamada Türkiye Büyük Millet Meclisi 28.Dönem 2.Yasama Yılı açılışında gündemi değerlendirdi

Gündem 5.10.2023 15:21:44 0
Taytak:

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Yaptığı Açıklamada Türkiye Büyük Millet Meclisi 28.Dönem 2.Yasama Yılı Açılışında Gündemi Değerlendirdi.

"Bu eylemler terörün son çırpınışlarıdır"

Taytak; “1 Ekim’de Gazi Meclisimizin açılışını gerçekleştirdik. Meclis açılışına hazırlanırken İçişleri Bakanlığımızın Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. 

Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır. Bu eylemler terörün son çırpınışlarıdır. 

Devletimizin bekası, ülkemizin savunma ve güvenliği için her türlü mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. 

Türkiye, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor ve bu mücadelede önemli başarılar elde ediyor. Ülkenin terörle mücadelede gösterdiği azim ve kararlılık, son dönemdeki operasyonlarla birlikte daha da görünür hale geliyor. 

Devletimiz diğer yandan FETÖ ile mücadelesini de kararlılıkla sürdürmektedir. Çok şükür ki Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor" dedi.

"Türkiye, Kıbrıs Türklerinin yanındadır"

Taytak, "Doğu Akdeniz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan son gelişmelerde Türkiye, Kıbrıs Türk Devleti’nin ve Kıbrıs Türklerinin yanındadır. 

Türk Devletleri Teşkilatı’na KKTC'nin gözlemci ülke olarak yerini alması ve Kıbrıs Türklüğünün artık dünyada kabul görmesi çağrısını ilk olarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi ifade etmiştir.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile güçlü dayanışmasını sonuna kadar sürdürecek, dostluk ve kardeşlik köprülerini titizlikle koruyacaktır. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Genel Başkanımıza teşekkür ederek yapmış olduğu açıklama Kıbrıs Türklüğü için çok önem arz etmektedir. 

Kıbrıs Türkleri, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında, kendi bayraklarının gölgesinde güvenle yaşamaya devam edecektir. 

Kıbrıs Türktür Türk kalacaktır. Kıbrıs'ın huzuru demek Doğu Akdeniz'in huzuru demektir" dedi.

"Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır"

Taytak, "Karabağ'da Ermenistan’a bağlı olan terör yapıları tıpkı 30 yıl önce olduğu gibi terör saldırılarına devam etmiştir. 

Terörün bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

Türkiye bütün soydaşlarının yanındadır. Türk milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır. 

Karabağ Türk’tür, Türk milletinindir, Azerbaycan'ın egemenlik alanı ve sonuna kadar da toprağıdır. 

Ayrıca Türkiye’yi dahil etmedikleri için Fransa’nın ve Avrupa Birliği’nin olduğu masaya oturmayan Can Azerbaycan’da tebrik ederim. Artık sahada ve masada kazanan bir Türk Milleti vardır" dedi.

"Yeni anayasa yapmak, Türk milletine vefa borcumuzdur"

Taytak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinin ve kurucu felsefelerinin muhafaza edildiği, milletimizin beklentilerine uygun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğasıyla uyumlu, yeniçağı kavrayan, Türk ve Türkiye Yüzyılının hukuki altyapısını kuran bir anayasayı ülkemize kazandırmak amaçlarımız arasındadır. 

Bu yasama yılında meclis çalışmalarımızda yine milletimizin beklentilerine cevap vereceğiz. Bu sorumluluğu yüreğimizde hissediyoruz. 

Bu millet için ne yapsak, bu ülkeye hangi hizmeti versek azdır. Yeni anayasa yapmak, Türk milletine vefa borcumuz, demokratik görevimizdir. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümünü yeni bir anayasayla taçlandırmak hem Milliyetçi Hareket Partisi hem de Cumhur İttifakı için ortak hedeftir" dedi

#Milletvekili #Değerlendirme #Kıbrıs #Azerbaycan #Anayasa #kardeşlik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °