TBMM'de Kadınlar Tek Ses: "6284'e Dokunmayın, Uygulayın"

TBMM'de Eşitlik İçin Kadın Platformu ve birçok kadın milletvekili, 6284 sayılı Kanun ve kadın haklarının korunması için CHP Grup Başkanvekili Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal'ın öncülüğünde tek ses oldu

Gündem 5.10.2023 10:43:47 0
TBMM

TBMM'de gerçekleştirilen basın açıklamasıyla, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal'ın liderliğinde Eşitlik İçin Kadın (EŞİK) Platformu ve birçok kadın milletvekili, 6284 sayılı Kanun ve kadın haklarının korunması için bir araya geldi. 

Köksal, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlara ve kadın haklarına yönelik mücadeleyi sürdürmek için seslerini yükseltti.

Köksal, açıklamasında, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türk Medeni Kanunu ve Cumhuriyet'in kazanımlarının korunması ve uygulanması için kararlı bir mücadele yürüteceklerini vurguladı. 

Aynı zamanda, kadınları sınıflandırmaya çalışanlara, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlara ve Türk Medeni Kanunu ile 6284 sayılı Kanun'u tartışmaya açanlara karşı çıktı.

Köksal, Aile Bakanı'nın yoksulluk nafakası ve 6284 sayılı Kanun konusundaki açıklamalarını eleştirerek, bu tür tartışmaların asıl odaklanılması gereken konular olmadığını belirtti. 

Kadınların yaşam haklarını savunmanın ve İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden işler hale gelmesi için kararlı bir mücadele yürütmenin önemine dikkat çekti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun ağustos ayı raporuna göre, sadece ağustos ayında 29 kadının cinayete kurban gittiğini belirten Köksal, bu tür şiddet olaylarının önlenmesi için adil yargılamanın ve caydırıcı cezaların gerekliliğine vurgu yaptı. 

Ayrıca, önleyici tedbirlerin alınması çağrısında bulundu ve kadınların yaşam haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Kadın haklarına ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik mücadelede TBMM'nin önemine dikkat çeken Köksal, "6284'e dokunmayın, uygulayın!" çağrısı yaparak kadın haklarının savunucusu olarak öne çıktı.

#TBMM #haber #meclis #kadın #kadınhakları #milletvekili #tekses #6284


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °