'Terörle Mücadele Siyasi Çalışmayı Gerektiriyor'

Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programında, Pençe-Kilit Harekâtı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 9 askerimiz rahmetle anıldı. Gazeteciler, terörle mücadelede siyasi bir çalışmanın önemine vurgu yaptı

Asayis 14.01.2024 12:01:10 0

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 9 askerler rahmetle anıldı. 

Türk Milletine başsağlığı ve sabır dilendi. Yaralı askerlerimize ise acil şifalar temenni edildi.

1740 rakımlı tepe

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimizin şehit düştüğünü, 4 askerimizin ise yaralandığını söyleyen Gazeteci İsmail Akar, 

“Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Sınırlarımızda askerlerimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canla, başla mücadele diyorlar. 

Vatan onlardan minnettardır. Saldırının gerçekleştiği o 1740 rakımlı tepe stratejik bir öneme sahip. Bu tepe Çukurca’nın karşısında. 

Buranın teröristlere teslim edilmemesi için askerlerimiz mücadele ediyor. Haziran ayından bu yana buraya 47 saldırı olmuş. 

Teröristlerin kameralı kask ve son model silahlar taşıdıkları gelen bilgiler arasında. Bunları kim, nasıl ve neden verdi? Askerimizin operasyonları sürüyor. 

21 terörist inlerinde basılarak öldürüldü. Allah askerimizi korusun ve daima muzaffer eylesin” diye konuştu.

Bu Coğrafya’da yaşamak kolay değil

“Bu topraklara geleli bin sene oldu” diyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Bin senedir saldırı hiç bitmedi. Bu coğrafyada yaşamak hiç kolay değil. 

Türk milleti yerine başka bir millet olsaydı bu kadar direnemezdi. Türk milleti daima dik durmuştur. Şehitlerimizin hayatlarını okudukça çok duygulandım. 

Özellikle Maraşlı depremzede şehit ailesi yüreğimi burktu. Zor, geçit vermeyen yerlerde askerlerimiz canla, başla mücadele ediyor. 

Soğuk hava şartları da harekatı zorlaştırıyor. Teröristlere bu silahları veren ABD ve diğer emperyalist güçler güya ülkemizin dostu. Bu nasıl dostluk? 

Geçen 20 gün içinde 12 şehidimiz vardı. Cuma akşamı 9 şehidimiz bunların hepsi dış güçlerin umududur. 

Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Almanya’da 14 bin 500 terörist var

Meseleye popülist, siyasi veya propagandist yaklaşılmaması gerektiğini söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Gerçeği tüm yönleriyle ele almak lazım. 

Tüm bu hadiseler yaşanırken yakın bir zaman önce Almanya’da 14 bin 500 terörist olduğu bilgisi saklanıyordu. 

Yine Belçika ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin teröre destek oldukları biliniyor. 

Ülkemiz İsveç’i NATO’ya alırken bir takım şartlar sundu ama Almanya’daki teröristleri neden almak için girişimde bulunmadı? 

Askerimiz teröristlere karşı gerekeni fazlasıyla yapıyor. Siyasi olarak da çalışma yapılmalı. Teröre karşı topyekun hareket edilmeli. 

Daha önce bu millet ASALA’yı nasıl yok ettiyse bugünkü bölücü örgütü de yok edecektir. Yeter ki meseleye doğru yaklaşalım” dedi.

Terör kanser gibidir

“Sakin olalım. Terörün amacı insanları paniğe sevk ettirip, korkutmaktır” diyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Ne olursa olsun Türkiye’yi asla ele geçiremezler. 

Ülkemiz büyük bir başarıyla terörle mücadele etmektedir. Güvenlik güçlerimiz işinin başında. Hamasi laflarla terör bitmez. Maalesef terör sinsi bir hastalık gibi, bitmiyor. 

Terör adeta kanser gibi sinsi bir hastalık. Sadece terör örgütleriyle değil, destek veren ülkelerle de mücadele ediyoruz. Eskiden diplomatlarımızı öldürüyorlardı. 

Sonra bu iş sınırlarımıza yansıdı. Türkiye büyük ve güçlü bir devlettir. Terörü yok etmesini bilir. Şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Programın son bölümünde yerel seçimlere yaklaşırken son durum değerlendirildi. Adaylığı açıklanan CHP’den Burcu Köksal ve MHP’den Sezer Küçükkurt’a başarılar dilendi. 

Hafta içinde ise Ak Parti Adayının açıklanacağı dile getirildi.

#PençeKilitHarekâtı #Şehitlerimiz #GünFMBasınOdası #TürkOrdusu #TerörleMücadele


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °