Ticaret Bakanlığı duyurdu: Şirketlerin Asgari Sermayesi Arttı

Ticaret Bakanlığı, Anonim ve Limited şirketlerde asgari sermaye tutarlarının 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle arttırıldığını duyurdu.

Ekonomi 27.11.2023 09:37:00 0
Ticaret Bakanlığı duyurdu: Şirketlerin Asgari Sermayesi Arttı

Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye tutarlarını artırdı. 

Anonim şirketlerde asgari sermaye 50 bin TL'den 250 bin TL'ye, limited şirketlerde ise 10 bin TL'den 50 bin TL'ye yükseltildi.

Ayrıca, kayıtlı sermaye sistemini benimseyen henüz açılmamış anonim şirketler için ise başlangıç sermayesi en az 500 bin TL olacak. 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, mevcut şirketlerin bu aşamada sermaye artırımı yapma zorunluluğu olmadığı belirtilirken, sermayelerini belirlenen tutarlara artırmalarının özkaynak yapılarını güçlendirmeleri açısından faydalı olabileceği vurgulandı.

Yapılan düzenlemenin amacının şirketlerin mali gücünü artırmak ve ekonomik stabilitenin korunmasına katkı sağlamak olduğu ifade edildi. 

İş dünyası, yeni düzenleme sonrasında şirket politikalarını gözden geçirme sürecine girişirken, yeni kurulacak şirketler ise 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren belirlenen asgari sermaye tutarlarına uymak durumunda kalacak.

#SermayeDüzenlemesi #TicaretBakanlığı #AsgariSermaye #ŞirketHaberleri #Ekonomi #Regülasyon #AnonimŞirket #LimitedŞirket #TürkTicaretKanunu #İşDünyası #FinansHaberleri 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °