Toplam 26 takımın katıldığı yarışmalar sonuçlandı

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler Takım ve Ferdi Bölge Yarışmaları, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Kocatepe Spor Kompleksi'nde gerçekleşti

Gündem 12.12.2023 11:49:28 0
Toplam 26 takımın katıldığı yarışmalar sonuçlandı

Afyonkarahisar, 9-11 Aralık tarihleri arasında Kocatepe Spor Kompleksi'nde düzenlenen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Gençler Takım ve Ferdi Bölge Yarışmaları'na ev sahipliği yaptı. 

Yarışmalara Manisa, Muğla, Kütahya, Isparta, İzmir, Afyon, Aydın ve Konya illerinden toplam 26 takım katıldı.

Takım müsabakaları, tek devreli lig usulüne göre oynandı ve en çok puan alan takımlar Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. 

Ferdi müsabakalarda ise eleme usulü geçerli oldu. Dereceye giren sporcular, Türkiye Şampiyonası'na katılma başarısı elde etti.

Erkekler kategorisinde birinci olan Ispartes GSK(A) takımı, Konya Selçuklu Belediye Spor ikinci, İzmir Mavi Ege GSK(A) üçüncü ve Muğla Büyükşehir Belediye dördüncü oldu. 

Kızlarda ise İzmir Mavi Ege GSK (A) birinci, Konya Selçuklu Belediye Spor ikinci, İzmir Bornova Belediye Spor üçüncü ve Muğla Büyükşehir Belediye spor dördüncü sırayı aldı.

Ferdi müsabakalarda kızlarda Ayşe Nisa Eren (Konya) birinci, Nesrin İrem Alaybeyoğlu (Konya) ikinci, Gülce Dönmez (Konya) üçüncü ve Aybige Feride Üstündağ (Muğla) dördüncü sırayı elde etti.

Erkeklerde ise Deniz Boran Genç (İzmir) birinci, Deniz Kaya (İzmir) ikinci, Alp Çelik (Konya) üçüncü ve Mustafa Efe Alaybeyoğlu (Konya) dördüncü olarak Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkını kazandı.

Yarışma sonuçlarına göre madalya ve kupaları, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu temsilcileri tarafından dereceye giren sporculara takdim edildi. 

Kasapoğlu, ev sahipliği yapmanın mutluluğunu dile getirerek dereceye giren sporcuları tebrik etti ve Afyonkarahisar'ın spor turizmindeki potansiyelini vurguladı.

#MasaTenisi #GençlerYarışması #Afyonkarahisar #SporTurizmi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °