Türk astronot Gezeravcı, istasyondan teşekkürlerini iletti

Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenen Axiom-3 ekibi içinde yer alan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dragon kapsülüyle istasyona giriş yaptı

Bilim-Teknoloji 20.01.2024 18:41:36 0
Türk astronot Gezeravcı, istasyondan teşekkürlerini iletti

Axiom-3 (Ax-3) ekibi, içinde Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarılı bir şekilde kenetlendi. 

Uzay yolculuğu 36 saat süren mürettebat, istasyona giriş yaptıktan sonra Expedition 70 astronot ve kozmonotları tarafından karşılandı.

Türkiye saati ile saat 13.42'de gerçekleşen kenetleme sonrasında Axiom-3 ekibi, istasyonda geçirdikleri ilk anlarda duygusal bir an yaşadı. 

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve takım arkadaşları, istasyondaki diğer astronotlar ve kozmonotlar tarafından sıcak bir karşılama ile karşılandı.

Axiom-3 ekibinin istasyona girişinin ardından Alper Gezeravcı, bir açıklama yaparak duygularını paylaştı. Türkiye Uzay Ajansı tarafından paylaşılan mesajda Gezeravcı, 

"200’den fazla test, 2 yılı aşkın hazırlık süreci ve sonunda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda! 

Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden değerli Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, 

buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir." ifadelerini kullandı.

Ax-3 ekibi, Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirecekleri bilimsel çalışmalar ve deneyler için hazırlıklara başladı. 

Türkiye, Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunduğu bu tarihi anı büyük bir gurur ve heyecanla izliyor.

#AlperGezeravcı #Ax3 #UluslararasıUzayİstasyonu #Astronot #UzayKeşfi #TürkAstronot #TürkiyeUzayAjansı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °