TÜRKAV Afyonkarahisar Şube Başkanı Kır, Türkçeye Sahip Çıkılması Gerektiğini Vurguladı

TÜRKAV Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Kır, 26 Eylül Dil Bayramı dolayısıyla Türkçe'nin önemine dikkat çeken bir mesaj yayınladı

Gündem 26.09.2023 10:41:17 0
TÜRKAV Afyonkarahisar Şube Başkanı Kır, Türkçeye Sahip Çıkılması Gerektiğini Vurguladı

Türk Dili Bayramı olarak kutlanan 26 Eylül tarihinde, TÜRKAV Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Kır, Türkçenin korunması ve geliştirilmesi gerekliliğine dikkat çekti. 

Kır'ın mesajında, Türkçenin toplumsal bir değer olduğunu ve bu dilin günümüzde yabancı etkilerle zedelendiğini vurguladı.

Kır, mesajında şunları kaydetti: "Bugün, Türk Dil Bayramı olarak anılıyor ve kutluyoruz. 

91 yıl önce Dolmabahçe Sarayı'nda toplanan birinci dil kurultayının yıl dönümünde, Türkçemize sahip çıkma gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. 

Çarşıda, pazarda, sosyal medyada ve yazılı-görsel medyada kullanılan yabancı ve bozuk kelimeler, Türkçemizin istilası altında kalmış durumda. 

İşletmelerin isimleri ve yerli markalar dilimize ait sözcüklerden seçilmeli. 

Günlük yaşantımızda kullanılan kelimeler, kültürümüzün mirası olan kendi dilimizden seçilmelidir."

Kır, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkçe dersine verdiği önemi de vurgulayarak öğretmenlerin ve velilerin bu konuda işbirliği yapması gerektiğini ifade etti. 

Aynı zamanda, Türkiye'deki sahil kentlerinde yabancı dillerin işgal ettiği tabelaların kaldırılması gerektiğini belirterek, Türk milletinin özgürlüğüne ve diline sahip çıkacağına inandığını söyledi.

Kır, mesajını Karamanoğlu Mehmet Bey'in 746 yıl önce sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dili dışında başka bir dil kullanmamak gerektiğini vurgulayan sözüyle tamamladı. 

Dilin bir milletin kimliğinin bir parçası olduğunu hatırlatan Kır, dilin korunmasının toprak, bayrak, ve törelerin korunmasının da bir gerekliliği olduğunu belirtti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #DilBayramı #Türkçe #Türk #Dil #Bayram


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °