Türkçe için sınıf geçme notu 70 oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile ortaokullarda 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Gündem 20.10.2023 10:34:21 0
Türkçe için sınıf geçme notu 70 oldu

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer, Türkçe dersindeki başarıyı artırmak amacıyla sınıf geçme barajının 70'e yükseltilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Seçer, bu kararın öğrencilerin Türkçe dersindeki başarısını artırmayı hedeflediğini ve bu kararın, sahada görev yapan idareciler ve öğretmenlerin görüşlerine dayandığını vurguladı.

Seçer, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öncülüğünde Türkçe dil eğitimine odaklanan bir yaklaşımla çalışmalar yürüttüklerini belirtti. 

Akademik çalışmaların sonuçlarının, Türkçe dil becerilerinin yeterince gelişmediği durumlarda öğrencilerin dönem derslerinde ve ikinci dil öğrenme süreçlerinde zorluklar yaşadığını gösterdiğine dikkat çekti.

Temel eğitimde, özellikle Türkçe dil eğitimine odaklanarak önlemler aldıklarını söyleyen Seçer, ilkokullarda sınavların yerine süreç odaklı ölçme sistemini getirdiklerini açıkladı. 

Bu sistemle öğrencilerin "dinleme, konuşma, okuma ve yazma" becerilerinin destekleneceğini belirtti. 

Ortaokul düzeyinde de sınavları bu becerilere göre şekillendirdiklerini ifade etti.

Seçer, ayrıca müfredatı da ihtiyaçlar doğrultusunda güncellediklerini ve tüm bu kararları akademisyenler, uzmanlar, sahadaki öğretmenler ve diğer paydaşlarla iş birliği yaparak hayata geçirdiklerini vurguladı. 

Bu yaklaşımın öğrencilerin Türkçe dil becerilerini geliştirmeye yardımcı olmayı amaçladığını belirtti. 

#TürkçeEğitimi #EğitimPolitikaları #TürkçeDersi #MillîEğitimBakanlığı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: türkçe için sınıf geçme notu 70 oldu
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °