Türkiye 3 Boyutlu Döneme Geçiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, akıllı şehir konseptine uygun olarak, "3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi" ile tapu ve kadastro süreçlerini daha etkili hale getiriyor

Gündem 15.12.2023 11:31:30 0
Türkiye 3 Boyutlu Döneme Geçiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü öncülüğünde, Türkiye'de tapu ve kadastro süreçlerinde devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor. 

"3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi" ile akıllı şehir konseptine uygun, sağlıklı ve yaşanabilir şehir hedefi güdülüyor.

Proje kapsamında, şehirlerin dijital ikizleri çıkarılırken, mevcut yapı stokunun tespiti, tapu, kadastro, adres ve 3 boyutlu bina verilerinin üretilerek belediye ve diğer kamu kurumlarıyla entegrasyonu sağlanacak. 

Ayrıca, deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin yönetiminde etkin bir rol oynayacak olan proje, şehir planlaması, arazi yönetimi, mühendislik projeleri, vergi toplama, kültürel ve doğal varlıkları koruma gibi birçok alanda kullanılabilir veriler sunacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, proje hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşların yapılarla ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırarak, afet sonrası arama kurtarma ve hasar tespiti gibi süreçleri hızlandıracaklarını belirtti. 

Özhaseki, proje tamamlandığında yılbaşından itibaren hizmet vermeye başlanacağını ifade etti.

Proje aynı zamanda tapu kayıtları ile gerçek kullanım arasındaki farkı tespit edecek, vatandaşları ilave bürokrasiden kurtaracak ve gayrimenkul alım satım süreçlerini 3 boyutlu görüntülerle kolaylaştıracak. 

Ayrıca, teknolojik verilerin çevreden inşaat sektörüne kadar birçok alanda kullanılmasına olanak tanıyacak.

#3BŞehirModelleri #KadastroDönemi #AkıllıŞehir #ÇevreVeŞehircilik #MehmetÖzhaseki


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: türkiye 3 boyutlu döneme geçiyor
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °