Türkiye ile KKTC arasında eğitimde iş birliği

Türkiye'nin Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya geldi

Gündem 6.10.2023 13:35:37 0
Türkiye ile KKTC arasında eğitimde iş birliği

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında eğitim alanında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. 

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleşen görüşmede, Türkiye'nin Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu bir araya geldi.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun da katıldığı görüşme, eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmeyi ve tecrübe aktarımını hedefliyordu. 

Görüşme sonucunda, iki ülke arasında eğitim alanındaki iş birliğini resmi olarak başlatan bir protokol imzalandı.

Bakan Yusuf Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu iş birliğinin önemine vurgu yaparak, hem kültürel mirasa sahip çıkacaklarını hem de uluslararası rekabetçi dünyada başarılı nesiller yetiştirmenin gerekliliğini belirtti. 

Ayrıca, Kıbrıs ile Anadolu arasındaki köklü bağların gelecek kuşaklara aktarılmasının motivasyonları olduğunu ifade etti.

KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise Kıbrıs Türk halkının geleneklerini koruyarak Anadolu ile bağlarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Biz kendimizi daima büyük Türk milletinin bir parçası olarak görüyoruz." dedi. 

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ile sürekli yakın ilişki içinde olduklarını ve özellikle yükseköğrenim alanında Türkiye'nin sağladığı desteği takdirle karşıladıklarını belirtti.

Bu iş birliği protokolü, Türkiye ve KKTC arasındaki eğitim alanında daha fazla iş birliği ve bilgi paylaşımını teşvik ederek, iki ülkenin eğitim sistemlerini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

#Türkiye #Kıbrıs #KKTC #Eğitim #işbirliği


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °