Türkiye’nin İlk Çocuk Operası Öğrencilerle Buluştu

Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı ve Besteci Arda Doğan’ın bestecisi olduğu Renkli Sesler operası, Özel Mustafa Özdilek Gündüz Bakımevi öğrencileriyle buluşarak sanata ilgi duyan miniklerin heyecanını ve gururunu yaşattı.

Kültür-Sanat 21.02.2024 16:15:40 0
Türkiye’nin İlk Çocuk Operası Öğrencilerle Buluştu

Türkiye'nin ilk çocuk oda operası olan Renkli Sesler, Özel Mustafa Özdilek Gündüz Bakımevi öğrencileriyle buluştu. 

Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı ve Besteci Arda Doğan'ın eseri olan opera, miniklerin sanata olan ilgisini pekiştirirken, yeteneklerini sergileme fırsatı da sundu.

Kurum müdürü Ayşe Aktuğ, çocukların tek düze olmayan, tam donanımlı bir eğitim almasını hedeflediklerini belirtti. 

Sanata ilgi duyan ve yetenekli olan çocukları geleceğin nitelikli sanatçıları olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Aktuğ, sanatın önemine dikkat çekti ve miniklerin sanata ve sanatçıya değer vermesini sağlamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Avrupa Müzik Akademisi Beethoven Ödüllü Opera Sanatçısı Arda Doğan'ın bestelediği ve sahneye koyduğu Renkli Sesler operasında Özel Mustafa Özdilek Çocuk Kulübü bale öğrencileri de sahne aldı.

Profesyonel sanatçılarla birlikte sahne alan minik balerinler, salonu dolduran seyircilerin beğenisini kazandı.

Çocukların ilk kez bir opera dinletisinde bulunması heyecanla karşılanırken, Özel Mustafa Özdilek Gündüz Bakımevi yönetimi, Adel Çocuk Oda Operası ekibine teşekkür etti.

#Opera #Sanat #Çocuklar #Eğitim #Bale #ArdaDoğan #RenkliSesler #MustafaÖzdilek #DevletOperaBalesi #ÖzelMustafaÖzdilekGündüzBakımevi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °