Ünlü: "Engellilere hak ettiği değer verilmelidir"

Saadet Partisi Afyonkarahisar Kadın Kolları, Engelli Dernekleri ile Gerçekleştirdiği Ziyarette Engellilerin Sorunlarını Dinledi

Gündem 12.12.2023 10:35:53 0
Ünlü:

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Engelli Dernekleri, Saadet Partisi Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Meral Ünlü ve yönetimini ağırladı. Gönül Dostları Derneği, Engelliler Yaşlılar Federasyonu ve Türkiye Sakatlar Derneği temsilcileri, Saadet Partisi Kadın Kolları'nı ziyaret ederek engellilerin karşılaştığı sorunları aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Meral Ünlü, engelli vatandaşların ve MS hastalarının karşılaştığı çeşitli sıkıntılara dikkat çekti. 

Ünlü, işsiz engellilerin istihdam sorunundan atanamayan öğretmenlere kadar çeşitli konularda çözüm bekleyen sorunları dile getirdi.

Başkan Ünlü, "Engelli bireylere yönelik rapor yönetmeliğinin düzeltilmesi, araç alımındaki sınırların artırılması, ortez ve protez ihtiyaçlarının karşılanması, 

evde bakım hizmetlerinin revize edilmesi, ulaşım ve erişim sorunlarının giderilmesi gibi konular acilen çözülmelidir" dedi. 

Ayrıca, yerel seçim öncesi engellilerin toplum içinde eşit bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Engelli dernek mensupları ise nazik kabulleri ve hoş sohbetleri için Saadet Partisi Kadın Kolları'na teşekkür ettiler. 

Saadet Partisi, engellilere insanca yaşama imkanı sunmak adına gerekli hizmetleri vereceklerini belirtti ve engellilerin karşılaştığı zorlukları aşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

#EngellilereSaygı #SaadetPartisi #Afyonkarahisar #EngellilerinSesineKulakVer


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °