"Uyuşturucuyla Mücadelede Medyanın Rolü Büyük"

Afyonkarahisar UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Baykara, uyuşturucuyla mücadelede medyanın sorumlu bir rol oynadığını belirtip basının uyarıcı maddelerle ilgili haberlerde dikkatli olmasını istedi

Gündem 30.11.2023 14:32:20 0

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Kemal Baykara, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekerek, 

özellikle Afyonkarahisar'da uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğunu ifade etti. 

Baykara, uyuşturucu madde yakalamalarının zaman zaman basına yansıdığını ve bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli noktalara vurgu yaptı.

Özellikle uyuşturucu madde fotoğraflarının basına servis edilirken, içerdikleri zararlı maddelerin net olarak gösterilmemesi gerektiğini belirten Baykara, bu tür paylaşımların kullanıcıları meraklandırabileceğine dikkat çekti. 

Polis ve jandarmanın bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Baykara, uyuşturucu madde içeren fotoğrafların net bir şekilde yayınlanmaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, basın mensuplarına da çağrıda bulunan Baykara, bu tür fotoğrafları kullanırken netliğini düşürmeleri gerektiğini belirtti. 

Medyanın, uyuşturucuyla mücadelede toplumu bilinçlendirme ve bilinçli habercilik yapma sorumluluğuna sahip olduğunu vurgulayan Baykara, basının bu konuda azami özeni göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

UMUD Başkanı Kemal Baykara, bağımlılıklarla mücadelede toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü ve bu konuda azami gayretin gösterilmesi gerektiğini belirterek, bilinçli bir toplumun, bağımlılıklarla daha etkin bir mücadele verebileceğini ifade etti.

#UyuşturucuMücadele #BağımlılıklaSavaş #MedyaSorumluluğu #UMUDDerneği


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °