Uzun Çarşı tarihi kimliğine kavuşuyor

Uzun Çarşı tarihi kimliğine kavuşuyor

Gündem 17.11.2022 09:31:09 0
Uzun Çarşı tarihi kimliğine kavuşuyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan Tarihi Uzun Çarşı Cephe Sağlıklaştırma Projesinin devam ettiği bildirildi.

Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tamamlandığında trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile bölge adeta cazibe merkezi haline gelecek.

Görsel kirliliğinin önüne geçmek amacıyla proje kapsamında tabelalar traverten olacak şekilde tasarlanırken çarşı yolu 4 metre, kaldırımlar ise yine 4 metre genişliğinde olacak şekilde 12 metre uzunlukta bir alan oluşturulacak.

Uzun Çarşı’da 90 adet cephenin yenilendiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Her köşesi buram buram tarih kokan Uzun Çarşımızda cephe yenileme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 90 adet cephe, ihtişamına yeniden kavuşacak. Bu proje ile Afyonkarahisar'ın kalbi niteliğinde olan uzun çarşı, parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan tek merkezlerden birisi olacak. Esnafımızın ve hemşehrilerimizin katlandığı tüm sıkıntılara değecek güzel bir sonuca adım adım yaklaştığımızın bilinmesini ister, desteklerinden dolayı çarşı esnafımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °