Vali Yiğitbaşı annelerden destek istedi: 'Evlatlarımıza Sahip Çıkalım'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Salar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamındaki eğitime katıldı

Asayis 16.01.2024 16:52:59 0
Vali Yiğitbaşı annelerden destek istedi:

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Salar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamındaki eğitime katıldı. 

Annelerin narkotik suçlarla mücadelede etkin bir rol oynayabilmesi için düzenlenen eğitimde, madde bağımlılığı, suçlarla mücadele, narkotik maddeler ve sentetik uyuşturucular, yasal durum, uyuma projesi gibi konularda bilgiler verildi.

Gelişen teknolojiyle birlikte çocukların zararlı içeriklere daha kolay ulaştığını belirten Vali Yiğitbaşı, "Çocukları korumak gün geçtikçe zorlaşıyor. 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet ve telefon aracılığıyla çocuklar, zararlı içeriklere ve kişilere daha rahat ulaşabiliyor. 

Bu durum çocukları korumayı zorlaştırıyor. Bu eğitimlerle annelerin bu konuda bilinçlenmesi ve çocuklarına daha iyi rehberlik etmeleri hedefleniyor." dedi.

Eğitimde ayrıca, gençlerin erken yaşta uyuşturucu tacirlerinin etkisi altına girebileceğine dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, 

"Çocuklarımızın bu tür zararlı alışkanlıklardan korunması için ailelerin önemli bir rolü var. 

Bu projeyle anneler, çocuklarını daha iyi anlayarak onları koruma konusunda daha bilinçli olacaklar." şeklinde konuştu.

Çocukları koruma noktasında annelerin en etkili kişiler olduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı, "Anneler, çocuklarını en iyi tanıyan ve anlayan kişilerdir. 

Bu projede annelerin narkotik polisi gibi hareket ederek çocuklarını koruma bilincini artırmaları hedefleniyor. 

Bu tür projeler, gençlerimizi uyuşturucu ve benzeri tehlikelerden uzak tutmak adına önemli bir adımdır." dedi.

Eğitim programının ardından Vali Yiğitbaşı, okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim-öğretim süreci hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

#NarkotikPolisiAnne #EğitimdeBilinçlenme #UyuşturucuylaMücadele #ÇocuklarıKoruma #Afyonkarahisar #ValiYiğitbaşı #EğitimdeAnneRolü #NarkotikSuçlar #MaddeBağımlılığı #UyuşturucuylaSavaş #AnnelerinGörevi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °