Vali Yiğitbaşı: "Geleceğe Taşınması Gereken Kıymetli Değerlerimiz Var"

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Akmescit Mahallesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek esnaflarla sohbet etti ve mesleklerinin inceliklerini öğrendi

Gündem 23.09.2023 09:56:29 0
Vali Yiğitbaşı:

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kent merkezinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etme pratiğini sürdürüyor. 

Bu bağlamda Akmescit Mahallesi'nde faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, esnaflarla samimi bir şekilde sohbet etti ve işlerinde kolaylık dileklerini iletti.

Akmescit Mahallesi'nde bakırcılık, kalaycılık, koşumculuk ve çeşitli meslek gruplarından usta esnafları ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, özellikle 58 yıldır kalaycılık mesleğini icra eden Ahmet Şentürk'ün dükkânını ziyaret etti. 

Kalay Ustası Şentürk'ten meslek tecrübelerini, mesleğin zorluklarını ve bu geleneksel mesleği nasıl sürdürdüğünü dinleyen Vali Yiğitbaşı, yerel kültürün önemine dikkat çekti.

Vali Yiğitbaşı, "Geçmişte bu sokağın canlılığını ve dükkânların gecelere kadar yoğun bir şekilde çalıştığı dönemleri özlemle anlattılar. 

Mesleklerini ustalarından öğrenmişler. Biz de onlarla usta-çırak ilişkisinin nasıl olduğunu konuştuk. 

Ahilik kültürünün hangi değerlerimize dayandığını anlattık. Gerçekten bizim kültürümüzde geleceğe taşımamız gereken çok kıymetli değerlerimiz var" dedi.

Vali Yiğitbaşı ayrıca Ahilik Haftası'nın kutlandığı bu dönemde, esnafların haftasını da kutlayarak, sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Vali #ziyaret #esnaf


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °