Vali Yiğitbaşı, Kara Buğday Tarla Günü Etkinliğine Katıldı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kara Buğday Tarla Günü etkinliğine katılarak çiftçilere destek verdi

Gündem 21.09.2023 09:23:25 0
Vali Yiğitbaşı, Kara Buğday Tarla Günü Etkinliğine Katıldı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kara Buğday Tarla Günü etkinliğine katıldı. 

Etkinlikte konuşan Vali Yiğitbaşı, Dinar'ın kendine özgü atmosferine vurgu yaparak, özellikle Tatarlı ve Haydarlı beldesinde yaşayan kadınların kültürlerini sürdürmelerini takdirle karşıladı.

Çalışkanlıklarının ışık saçtığını belirtti.

Projenin diğer ilçelere örnek olması gerektiğini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, çiftçilerin bu yeni ürüne ilgi göstermelerinin ve kazanç sağlamalarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. 

Tarım ve hayvancılığın Afyonkarahisar için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, projenin ilçeden tüm şehre yayılmasını umduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Kara Buğday üretiminin Türkiye birinciliği kazandığını ve bu tür tarım uygulamalarının artmasını temenni etti. 

Etkinlik, Kara Buğday ekili tarlaların gezilmesi ve teknik bilgilendirme ile sona erdi. Vali Yiğitbaşı, çiftçilerle bireysel olarak görüşerek emekleri için teşekkür etti.

#Afyonkarahisar #Afyon #Haber #Vali #Dinar #Buğday #Karabuğday


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °