Vali Yiğitbaşı, toplam bin 108 kişinin taleplerini dinledi

Vali Yiğitbaşı, toplam bin 108 kişinin taleplerini dinledi

Gündem 3.08.2023 11:30:00 0
Vali Yiğitbaşı, toplam bin 108 kişinin taleplerini dinledi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında, ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen Ağustos ayı Halk Toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda, vatandaşların sıkıntı ve taleplerini etkili ve hızlı bir şekilde çözümlemek amacıyla düzenli aralıklarla yapılan bu toplantının beşincisi düzenlendi. 

Vali Yiğitbaşı, halk günü toplantılarında kadın istihdamının artması için yeni bir çalışma başlatıldığını belirterek, vatandaşların taleplerine yönelik çözümler üretmeye büyük önem verdiklerini ifade etti.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında gerçekleştirilen Ağustos ayı Halk Toplantısı, Valilik B Blok toplantı salonunda yapıldı. 

Toplantıda, Vali Yardımcıları ve ilgili kurum müdürleri de hazır bulundu. 

Vali Yiğitbaşı, bu tür halk toplantılarının vatandaşlarla devlet arasındaki bağı güçlendirmek ve toplumun tüm kesimlerine ulaşmak için düzenli aralıklarla yapıldığını belirtti.

Toplantının açılışında konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, önceki toplantılarda kadınların daha fazla katılım gösterdiğini ve bin 108 vatandaşla görüşüldüğünü ifade etti. 

Halk günü toplantıları sonrasında, kadın istihdamının artması amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğü ile yeni bir çalışma başlattıklarını aktardı. 

Toplantıya katılan kadınların iş taleplerinin daha detaylı şekilde araştırılacağını ve olumlu sonuçların artırılacağını vurguladı.

Halk günü toplantılarındaki taleplerin çözümü konusunda tüm kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını dile getiren Vali Yiğitbaşı, bugüne kadar gelen taleplerin yüzde 85'inin nakdi yardımla, yüzde 55'inin ise iş taleplerinin olumlu sonuçlandığını belirtti. 

Bunun yanı sıra, diğer taleplerin yüzde 65'inin de karşılandığını ifade etti. 

Vali Yiğitbaşı, sadece halk günü toplantıları aracılığıyla değil, her zaman vatandaşların taleplerine çözümler üretmeye gayret ettiklerini vurguladı.

Toplantının sonunda Vali Yiğitbaşı, katılımcılara tek tek söz vererek taleplerini dinledi ve gerekli konularda il müdürlerine talimat vererek çözümler üretti. 

Vali Yiğitbaşı, toplantının hayırlı sonuçlanmasını temenni ederek, vatandaşlarla birlikte gülen yüzlerle ayrılmanın mutluluğunu yaşadı.

#Afyonkarahisar #Vali #HalkGünü #Toplantı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °