Valilik Duyurdu: Toplantı ve Gösteri için Kullanılacak ve Kullanılmayacak Alanlar Belli Oldu

Afyonkarahisar Valiliği, 2024 yılında düzenlenecek olan açık hava toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen güzergâhları duyurdu

Gündem 16.01.2024 12:35:43 0
Valilik Duyurdu: Toplantı ve Gösteri için Kullanılacak ve Kullanılmayacak Alanlar Belli Oldu

Afyonkarahisar Valiliği, 2024 yılında yapılacak açık hava toplantı ve gösteri yürüyüşleri için belirlenen güzergâhları ve program detaylarını paylaştı. 

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. Maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin İl ve İlçe temsilcileri, güzergahın geçeceği İl ve İlçe Belediye Başkanları, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının görüşleri alınarak belirlenen güzergâhlar şu şekildedir:

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergâhları:
1. Miting Alanı: Zafer Meydanı (Anıt Park Önü)
2. Menderes Bulvarı PTT Binası Önü (Erkmen Kasabası)
3. Akarçay Mesire Alanı
4. Fatih Kavşağı (Pazar Yeri)

Basın Açıklaması Yapılacak Yerler:
1. Zafer Müzesi önü (Zafer Meydanı)
2. İstasyon Gar Önü Meydanı
3. Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı Önü

Basın Açıklaması Yapılamayacak Yerler:
1. Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı birimleri ile adli ve askeri kurumlar ve müştemilatları içerisinde, bahçesinde ve girişlerinde.
2. Yukarıda sayılan kurumlar dışında diğer kamu kuruluşlarının müştemilatları içerisinde, bahçesi ve giriş çıkışlarında.
3. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel okullar ile müştemilatları içerisinde, bahçesi ve giriş çıkışlarında.
4. İbadethaneler, hastaneler ve sağlık kuruluşları içerisinde, müştemilatları ile bahçesi ve giriş çıkışlarında basın açıklaması vb. etkinlikler düzenlenemez.

Pankart ve Afişlerin Asılacağı Yerler:
Toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili afiş ve pankartlar, Belediyece kurulan billboardlar ve panolara, toplantı alanlarında temizlenmiş direklere ve müsait yerlere asılabilir.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından hazırlanan belirtilen güzergâhlar, 2024 yılında düzenlenecek açık hava toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin resmi programını oluşturmuştur.

#Afyonkarahisar #AçıkHavaToplantı #GösteriYürüyüşü #ValilikDuyurusu


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °