Vekillerden Müjde: Bolvadin Besi OTB’YE Tüzel Kişilik Verildi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, ve Hasan Arslan'ın girişimleriyle Bolvadin Besi Organize Tarım Bölgesine tüzel kişilik kazandırıldı

Gündem 9.01.2024 16:07:05 0
Vekillerden Müjde: Bolvadin Besi OTB’YE Tüzel Kişilik Verildi

Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık sektöründeki potansiyelini daha da güçlendirmek amacıyla AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, ve Hasan Arslan'ın girişimleriyle Bolvadin Besi Organize Tarım Bölgesine tüzel kişilik kazandırıldı. 

Bu müjdeli haber, bölgenin tarım ve hayvancılık alanındaki önemli yatırımlarını destekleyerek, Afyonkarahisar'ın bu sektörde lider bir il olma hedefine ulaşmasına katkı sağlamaktadır.

Afyonkarahisar-Bolvadin Besi Organize Tarım Bölgesi'nin Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından tüzel kişilik kazandırılması, bölgedeki çiftçilere ve üreticilere yeni olanaklar sunacak.

Milletvekilleri, bu adımın bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelini daha da artırarak, ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, ve Hasan Arslan, yapmış oldukları açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki son 21 yılda tarım ve hayvancılık sektörüne verilen desteklerin artarak devam ettiğini vurguladılar. 

Bolvadin ilçesine kazandırılan Besi Organize Tarım Bölgesi içerisinde, Büyükbaş Besi Hayvan Yetiştirme Tesisi, Yem ve Gübre Üretim Tesisi, Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi, Biyogaz Tesisi, veterinerlik hizmeti gibi önemli donatıların yer aldığını ifade ettiler.

Bu tarihi adımın bölgedeki üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunan milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız'a, bölge halkının taleplerini titizlikle yerine getirdikleri için teşekkür ettiler. Ayrıca, önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar'a yapılacak diğer yatırımların müjdesini vereceklerini belirttiler.

#Bolvadin #Tarım #Hayvancılık #TüzelKişilik #Yatırım #AKParti #Afyonkarahisar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °