Vergi Rekortmenleri Neden Açıklanmıyor?

Gazeteci Yazar Murat Akarçay, Afyonkarahisar'ın vergi rekortmenleri konusundaki belirsizliği Gazete3'te kaleme aldığı yazısında cevaplandırdı.

Gündem 28.11.2023 10:46:54 0
Vergi Rekortmenleri Neden Açıklanmıyor?

Afyonkarahisar'ın önde gelen yerel basın isimlerinden Gazeteci Yazar Murat Akarçay, Gazete3'te yayımlanan köşe yazısında ilginç bir konuya dikkat çekti. 

"Afyon Vergi Rekortmenleri Neden İlan Edilmiyor Konusu" başlıklı yazısında Akarçay, bu sorunun Afyonkarahisar iş dünyasında uzun süredir merak edilen ve sohbet meclislerinde sıkça gündeme gelen bir konu olduğunu ifade etti.

Akarçay, yazısında konuyla ilgili resmi bir adım atarak Ankara Gelir İdare Başkanlığı'nda yetkili bir kişi ile görüştüğünü belirtti. 

Vergi Usül Kanunu'nun Vergi Mahremiyeti konulu 5. maddesine atıfta bulunan Akarçay, vergi rekortmenlerinin her yıl kesinlikle açıklanacak şeklinde bir zorunluluğun olmadığını ifade etti.

Gazeteci Yazar, yazısında rekortmenin açıklanması durumunun Bakanlık ve Bakanın yetkisinde olduğunu söyleyerek, 

"Her yıl Vergi Rekortmenleri paylaşılacak diye bir kavramı zihnimizden silmemiz gerekiyor artık" dedi.

Vergi Kutsaldır ve Milli Sorumluluk:

Akarçay, yazısının devamında kendi düşüncelerini aktararak, "Vergi Kutsaldır" kavramına odaklanmamız gerektiğini belirtti. 

Vergi ödemelerinde daha fazla hassas olmamız, bu konuda bilincimizi çocuk yaşlardan itibaren evlatlarımıza aşılamamız ve milli sorumlulukla bu konuda zenginleşmemiz gerektiğini vurguladı.

"Vergi Kutsaldır kelimesine yoğunlaşmamız, vergi ödemelerinde daha fazla hassas olmamız ve bu konuda bilincimizi çocuk yaşlardan evlatlarımıza aşılamamız ve kendimizi bu konuda milli sorumlulukla zenginleştirmemiz daha iyi olacaktır kanaatindeyim" dedi.

#MuratAkarçay #VergiRekortmenleri #Afyonkarahisar #Gazete3 #VergiUsülKanunu


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °