Yeni Nesil Gazetecilik

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği, Aksaray'da "Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı" düzenliyor

Gündem 10.06.2023 12:17:53 0
Yeni Nesil Gazetecilik

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği, Aksaray'da "Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı" Düzenliyor

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği, Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi işbirliğiyle "Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı" düzenleyerek dijitalleşen gazeteciliği tartışacak. Konferansta, internet gazetecileri, yerel basın, akademisyenler ve tanınmış basın mensupları, gelenekselden dijitale geçiş sürecindeki gazeteciliğin durumu, sorunları ve hedeflerini ele alacak. Aksaray'ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme imkanı da sunulacak.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği, Aksaray'da "Yeni Nesil" olarak adlandırılan dijitalleşen gazeteciliği farklı yönleriyle ele almak üzere kapsamlı ve yankı uyandıracak bir buluşma gerçekleştirecek. 

Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecek olan organizasyon, 16 Haziran Cuma günü Aksaray Üniversitesi'nde Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı'nı düzenleyecek.

Konferans, Türkiye'nin dört bir yanından internet gazetecileri, TİGAD il temsilcileri, Aksaray yerel basını, Aksaray Üniversitesi akademisyenleri ve ulusal çapta tanınan ve takip edilen basın mensuplarını bir araya getirecek. 

Bu buluşmada, gelenekselden dijitale geçiş sürecinde olan gazeteciliğin durumu, hedefleri, sorunları gibi birçok farklı konu masaya yatırılacak. Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı, Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selahattin Çavuş'un oturum başkanlığını üstleneceği bir etkinlik olacak.

Konferansa katılacak konuşmacılar arasında haberler.com ve sondakika.com haber siteleri Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur, Gazeteci Yazar Latif Şimşek, Kanal 7 Haber Spikeri Meryem Nas, İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Basın Danışmanı ve TV Sunucusu Bahar Erensayın, İçerik Editörü ve TİGAD Genel Sekreteri Uğur Eskier yer alacak.

Konferansın ana eksenini internet haberciliği ve hukuki süreçler, dijital medya yazarlığının geleneksel medyaya göre toplumdaki etkinliği, ihbar hattı ve TV gazeteciliği, ajans haberciliği, geleneksel ve dijital medyanın markalar üzerindeki rolü ve etkileri, sosyal medya gazeteciliği ve içerik üretimi konuları oluşturacak.

Konferansın ardından katılımcılar, Aksaray'ın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacaklar. Organizasyonun gezi rotası ise Ihlara Vadisi, Güzelyurt, Narlıgöl, Selime, Taptuk Emre, Yunus Emre ve Ortaköy gibi yerleri içerecek. Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı ve Aksaray Gezi Programı üç gün boyunca devam edecek.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: yeni nesil gazetecilik
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °