Yeni Sezon İçin Kılıçlar Çekildi

Afyonkarahisar Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmeleri, genç eskrimcilerin yeni sezon hazırlıklarını heyecanla başlattı

Gündem 28.08.2023 10:15:26 0
Yeni Sezon İçin Kılıçlar Çekildi

Afyonkarahisar Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmeleri, genç eskrimcilerin yeni sezon hazırlıklarını heyecanla başlattı.

Afyonkarahisar'da Genç Eskrimciler Yeni Sezonun Heyecanını Yaşıyor

Afyonkarahisar Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu, genç eskrim sporcularını ağırlayarak Federasyon Kupası Eskrim İl Seçmeleri'ne ev sahipliği yaptı. 

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun 2023-2024 sezonu faaliyet programında yer alan ve 9-10 Eylül 2023 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan "Federasyon Kupası" turnuvalarına katılacak sporcular belirlendi. 

U-10, U-12 ve U-14 yaş kategorilerinde düzenlenen il seçmeleri, Afyonlu eskrimcilerin kılıçlarıyla birincilik için yarıştığı görkemli bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Başarılarla Dolu Bir Seçme Turnuvası

U-14 erkekler kategorisinde İsmail Efe Eser, gösterdiği üstün performansla birincilik tacını kazanarak büyük bir başarı elde etti. 

U-14 kızlar kategorisinde ise Hülya Duru Özbek, rakiplerini geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. 

U-12 kızlar kategorisinde Tuğsem Turunç'un üstün mücadelesi, onu birinciliğe taşırken, U-12 erkekler kategorisinde Selçuk Kayra Ertaş zirveye ulaşmayı başardı. 

U-10 erkekler kategorisinde ise Aziz Eymen Günay, yeteneklerini sergileyerek birincilik sevincini yaşadı.

Fair-Play Ruhu ve Sporun Önemi Vurgulandı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, seçme turnuvasına katılan genç eskrimcileri tebrik ederek, "Bu seçmeler, genç sporcuların yeteneklerini sergilemelerinin yanı sıra sporun ve fair-play ruhunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. 

Afyonkarahisar'ın sporcu yetiştirme ve spor etkinlikleri alanındaki önemi, bu etkinlikle bir kez daha gözler önüne serildi. 

Spor dolu bir yaşam için emek harcayan antrenörlerimizi ve seçmelere katılan tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yeni sezonun ilk adımını atan Afyonkarahisarlı genç eskrimciler, kazandıkları başarılarla ve spora verdikleri önemle dikkat çekiyor. 

Federasyon Kupası'ndaki performanslarıyla bu heyecanı daha da artıracakları kesin gibi görünüyor.

#Afyonkarahisar #GSB #Spor #Eskrim #kılıç


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: yeni sezon için kılıçlar çekildi
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °