Yeni tarih belirlendi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrette yapılacak ara zam oranını belirlemek için ikinci toplantıyı düzenlemek üzere karar aldı

Gündem 14.06.2023 13:54:00 0
Yeni tarih belirlendi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrette yapılacak ara zam oranını belirlemek için ikinci toplantıyı düzenlemek üzere karar aldı. Toplantının tarihi olarak 19 Haziran belirlendi.

Bu süreç, 7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyen ve tüm vatandaşları dolaylı olarak ilgilendiren yeni asgari ücret rakamının belirlenmesi açısından büyük bir öneme sahip.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan toplantıda, işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti bir araya gelecek.

İlk toplantının ardından TÜRK-İŞ Heyet Başkanı Veli Solak, "Bayramdan önce bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. TÜRK-İŞ olarak talebimiz, asgari ücretin Türkiye'nin gelişmişlik seviyesine uygun bir şekilde belirlenmesidir. Henüz net bir rakam üzerinde anlaşma sağlanmamıştır. 

Hayat şartları, enflasyon ve diğer ekonomik faktörler göz önünde bulundurularak uygun bir rakam belirlenecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Şu an için asgari ücret, brüt olarak aylık 10.008 TL olarak uygulanmaktadır. Vergiler ve kesintiler düşüldüğünde ise net 8.506,80 TL olarak hesaplanmaktadır.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için 11.759,40 TL'dir. Bu rakamın 10.008 TL'si brüt asgari ücreti, 1.551,24 TL'si sosyal güvenlik primi ve 200,16 TL'si ise işveren işsizlik sigorta fonunu kapsamaktadır.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: tarih belirlendi
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °