Yurdunuseven, '6 Şubat'ın Acısı Halen Yüreğimizde'

Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Gaziantep'te meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu

Siyaset 6.02.2024 14:54:47 0
Yurdunuseven,

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Gaziantep'te yaşanan ve "asrın felaketi" olarak anılan 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaparak depremin etkilerini ve devletin müdahale sürecini değerlendirdi. 

Yurdunuseven, depremin üzerinden geçen bir yıla rağmen, kaybedilen canların acısının hala yüreklerde hissedildiğini belirtti.

Açıklamasında depremin meydana geldiği an itibarıyla devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ve depremzedelere yardım elini uzattığını ifade eden Yurdunuseven, 

"6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti ancak enkaz altında yitirdiğimiz canlarımızın acısını halen daha yüreğimizde hissediyoruz. 

Deprem anından itibaren devlet millet elele vererek yaralarımızı sarmaya, depremzedelerimizin hayatını normale çevirmeye var gücümüzle çalıştık" dedi.

Yurdunuseven, depremzedelere yönelik devletin hızlı müdahalesinin yanı sıra milletin de birlik içinde hareket ettiğine vurgu yaparak, 

"O bölgede evsiz kalan ve evleri ağır hasar gören vatandaşlarımız yurtlarımızda ve misafirhanelerimizde misafir edilerek tüm ihtiyaçları giderilmiştir. 

Bölgede bulunduğumuz süre zarfında bölge halkı ile kucaklaşarak onların acılarına ortak olduk" şeklinde konuştu.

Ayrıca, depremzedelerin yaşadığı köylerde de devletin köy evleri yaparak vatandaşların yaralarını sarmaya başladığını belirten Yurdunuseven, 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde TOKİ tarafından yapılan konutların kısa sürede teslim edilerek depremzedelere destek sağlandığını söyledi. 

Yurdunuseven, "Cumhurbaşkanımız 1 yıllık süre zarfında devletimizin ve hükümetimizin tüm imkanlarını depremzede vatandaşlarımıza seferber ederek 22 yıldır olduğu gibi bir kez daha verdiği sözü yerine getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Son olarak, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten Yurdunuseven, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acınız acımızdır" dedi.

#Deprem #Gaziantep #YılDönümü #Dayanışma


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °